Οι «αλληλέγγυοι» υπόσχονται... μολότοφ στους πρόσφυγες!

Οι «αλληλέγγυοι» υπόσχονται... μολότοφ στους πρόσφυγες!

«Μυρίζει μπαρούτι» το κλίμα στον καταυλισμό της Ειδομένης - Νέα ύποπτα παιχνίδια «στην πλάτη» των μεταναστών από Ευρωπαίους αλληλέγγυους, που τους καλούν και πάλι να περάσουν τα σύνορα

Οι «αλληλέγγυοι» υπόσχονται... μολότοφ στους πρόσφυγες!
Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να αναζητά τους υποκινητές των άγριων επεισοδίών, την Κυριακή, στην Ειδομένη, ανάμεσα σε ομάδες Γερμανών, Ισπανών και Ιταλών αλληλέγγυων, οι οποίοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια «στην πλάτη» των προσφύγων, πληροφορίες για το ενδεχόμενο νέας έντασης, την Τρίτη, στην περιοχή, «δυναμιτίζουν» το κλίμα στον καταυλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι αλληλέγγυοι, που διαμένουν στην ΠΓΔΜ και μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα διαβατήριά τους, φαίνεται πως... δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να εξωθούν τους μετανάστες σε νέα «εξέγερση».

Πληροφορίες που μετέδωσαν κεντρικά δελτία ειδήσεων, το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρουν ότι άτομα που εμφανίζονται ως «αλληλέγγυοι» καλούν
Κλείσιμο
πρόσφυγες και μετανάστες να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Τρίτης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να ρίξουν το φράχτη που έχουν στήσει οι Αρχές της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές τηλεοπτικών σταθμών (ΕΡΤ, Alpha), το σκηνικό ενδεχομένως θα είναι ακόμα πιο άγριο από εκείνο της Κυριακής, καθώς οι πρόσφυγες λαμβάνουν υποσχέσεις ότι θα τους προμηθεύσουν με βόμβες μολότοφ!

Η ελληνική κυβέρνηση, κατά πληροφορίες, είναι ενήμερη για τις προθέσεις αυτές και ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή.

Το κλίμα στην περιοχή παραμένει τεταμένο, ωστόσο στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών υπάρχει και μεγάλη απογοήτευση. Και αυτό, καθώς πολλοί εξ αυτών δηλώνουν σοκαρισμένοι από τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ζώα και μας φέρονται έτσι; Δεν έχουν μάνα και παιδιά αυτοί; Δεν ξέρουν πώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα με όλα αυτά τα δακρυγόνα που έριξαν;».

Ήδη, μάλιστα, εκατοντάδες άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ειδομένη, καθώς 350 άτομα μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τέσσερα πούλμαν, στο νέο κέντρο φιλοξενίας, που δημιουργήθηκε στην Πέτρα Ολύμπου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης