Χαμός σε Ελαιώνα και Πειραιά για την Αντζελίνα Τζολί

Χαμός σε Ελαιώνα και Πειραιά για την Αντζελίνα Τζολί

Και σόου της Τζολί που έφτασε στην Αθήνα με learjet - Οι μετανάστες σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να την δουν στο λιμάνι - Η πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενδέχεται να μεταβεί και στην Ειδομένη

Χαμός σε Ελαιώνα και Πειραιά για την Αντζελίνα Τζολί
Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, η οποία προερχόμενη από τον Λίβανο προσγειώθηκε με learjet στον χώρο των VIP στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και φιλοξενήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα στο κτίριο της Γενικής Αεροπορίας.

Η σταρ του Χόλιγουντ, η οποία είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βρέθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι σχεδόν από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη συνέχεια πήγε στον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα.

Η ηθοποιός στον Ελαιώνα

Κλείσιμο


Στον Πειραιά, πάντως, επικράτησε πανικός αμέσως μόλις έγινε γνωστή η άφιξη της ηθοποιού και εκατοντάδες μετανάστες σκαρφάλωσαν παντού για να καταφέρουν να δουν για λίγα λεπτά την Τζολί. Επίσης, ένταση επικράτησε μεταξύ των φωτογράφων και των φωτορεπόρτερ που προσπάθησαν να πάρουν μια δήλωση ή να τραβήξουν μια φωτογραφία της ηθοποιού και λίγο έλειψε να ποδοπατηθούν.



Μεταξύ άλλων, όμως, κατά την παραμονή της στο λιμάνι, η ηθοποιός μίλησε με προσφυγόπουλα, στα οποία και είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που βρέθηκε δίπλα τους.

Στην πύλη Ε1, συνάντησε, μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την είδε ξέσπασε σε κλάματα και η Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Χαμός στον Πειραιά για την Αντζελίνα



Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι το απόγευμα θα πάει στον καταυλισμό των προσφύγων, στην Ειδομένη.

Στις 5 το απόγευμα της τετάρτης, η Αντζελίνα Τζολί, Πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα συναντηθεί με ρον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.




Από νωρίς το πρωί, πάντως, επικρατούσε έντονη κινητικότητα στους καταυλισμούς προσφύγων σε Ελαιώνα και Πειραιά, όπου έχουν καταφτάσει πολλοί ξένοι φωτορεπόρτερ, καθώς υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τα ακριβή σχέδια της διάσημης ηθοποιού. 



Χθες αργά το βράδυ ματαιώθηκε τελικά η επίσκεψη της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο, όπου την περίμεναν από το πρωί, καθώς είχε προγραμματιστεί να μεταβεί στο νησί από τον Λίβανο όπου βρισκόταν.



Μάλιστα, είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί. Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης