Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell

Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell

Η σορός του Αναστάσιου Τουλίτση βρέθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν χθες οι σοροί του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των αδικοχαμένων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού 

Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell
Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής και η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell
, Αναστάσιου Τουλίτση, έπειτα από πολύωρες έρευνες στις οποίες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ. Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου.

Στις 16:15, το ελικόπτερο του ΠΣ που μετέφερε τις σορούς προοσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου Σακέτα και ακολούθως μεταφέρονται στο 251 ΓΝΑ με ασθενοφόρα του ΠΝ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ.

Κλείσιμο
Οι σοροί του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου, είχαν βρεθεί από την Πέμπτη στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου - όπου σημειώθηκε το δυστύχημα - σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Μια ημέρα μετά την τραγωδία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης εν ώρα καθήκοντος και ενώ μετείχαν στην άσκηση «Αστραπή 2/16». 

Οι οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όλη η Ελλάδα πενθούν για τις απώλειες των τριών Ελλήνων αξιωματικών, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα.

Τουλίτσης Αναστάσιος, κυβερνήτης υποπλοίαρχος - 37 ετών 


«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή.  Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική.

Πανανάς Κωνσταντίνος, συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος - 34 ετών


Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν μόλις 34 ετών. Καταγόταν από το Ναύπλιο, ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών, και σε λίγο καιρό, εάν η μοίρα δεν έπαιζε αυτό το τραγικό παιχνίδι, θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του. 

Όμως, ενώ στη μνήμη όλων των Ελλήνων θα είναι αθάνατος, αυτό το παιδί θα έρθει στον κόσμο χωρίς να γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του και το άλλο χωρίς να ξανανιώσει ποτέ το χάδι και τη στοργή του. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου μπήκε τελευταία στιγμή στο Agusta Bell, καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει βλάβη.

Η φιγούρα της συζύγου του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της συγκλονίζει. Έχασε τον άνθρωπό της και τώρα πρέπει να φανεί δυνατή για τα δύο τους παιδιά, να γίνει και μητέρα και πατέρας για αυτά χωρίς να έχει στο πλάι της τον σύντροφό της και να μοιράζεται μαζί του τους φόβους και τις ανησυχίες της. 

Την είδηση ότι ο άντρας της έπεσε στο καθήκον της τη μετέδωσαν μέλη κλιμακίου του υπουργείου Άμυνας, που μετέβησαν στο Ναύπλιο, για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο. Στο άκουσμα της τραγωδίας η έγκυος μητέρα λύγισε. Μέσα της μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι ο σύζυγός της θα γυρίσει πίσω στο σπίτι τους, χαμογελαστός, όπως πάντα, και όλα θα πήγαιναν καλά. 

Την ελπίδα που είχε η οικογένεια του 34χρονου αξιωματικού ότι όλα θα κατέληγαν σε έναν κακό εφιάλτη, αποτυπώνουν τα λόγια του πατέρα του στο protothema.gr λίγες ώρες πριν η σορός του ταυτοποιηθεί. 

Ο κ. Πανανάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr την Πέμπτη παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας, λέγοντας πως «οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης μας έχουν δώσει ελπίδες. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο». Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. 

Σύμφωνα με άτομα από το στενό του κοινωνικό περιβάλλον, ο Κωνσταντίνος Πανανάς από μικρό παιδί λάτρευε τη θάλασσα και η δουλειά του ήταν μία από τις μεγαλύτερές του αγάπες. Με τη σύζυγό του ήταν πολλά χρόνια μαζί και πάντοτε ονειρευόταν να αποκτήσει μία μεγάλη οικογένεια. Ήταν ένας άνθρωπος πάντοτε γελαστός, υπεύθυνος και όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον 34χρονο συγκυβερνήτη του Agusta Bell και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό αξιωματικό με σπουδαίο ήθος. 

Ευαγγέλου Ελευθέριος, ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής - 36 ετών


Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 35 του χρόνια. Έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και την οκτάχρονη κόρη τους. Στο άκουσμα ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ η οικογένειά του πίστευε πως ο 35χρονος αξιωματικός θα βγει αλώβητος και από αυτή τη μάχη.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Όλοι τους περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένεια και τους φίλους του, δεν το έβαζε ποτέ κάτω και ήταν μαχητής. Δυστυχώς, σε αυτή τη μάχη ο Ελευθέριος Ευαγγελίου δεν τα κατάφερε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνιδίως στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, νησί καταγωγής των γονιών του κι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές κατά τη θερινή περίοδο.

Ο 35χρονος αξιωματικός αγαπούσε τη δουλειά του. «Δεν το θεωρούσε επικίνδυνο. Όταν αγαπάς κάτι δεν το θεωρείς επικίνδυνο αλλιώς δεν θα το έκανες», τόνισε σχετικά στο protothema.gr ο θείος του κ. Κωνσταντίνος Γκαβέας.

Την αγάπη του αυτή, άλλωστε, αποτυπώνουν και οι αναρτήσεις του αδικοχαμένου χειριστή στην προσωπική του σελίδα στο facebook με μία από τις τελευταίες του να προκαλεί ανατριχίλα. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία από το μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού υπέρ της πατρίδας.

Σε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι της μοίρας, δέκα χρόνια μετά τους τρεις νεκρούς μας στα Ίμια, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, έμελλε σε αυτή τη λίστα να προστεθεί και το δικό του όνομα. 

Oι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου. 

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα. 

Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης