«Ευαγγελισμός»... Ώρα Μηδέν: Χωρίς φάρμακα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

«Ευαγγελισμός»... Ώρα Μηδέν: Χωρίς φάρμακα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου καταγγέλει το σωματείο των εργαζομένων - Από εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων εξασφαλίστηκαν 390.000 ευρώ για τα άκρως απαραίτητα φάρμακα που επαρκούν μόνο για λίγες μέρες

«Ευαγγελισμός»... Ώρα Μηδέν: Χωρίς φάρμακα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης
Ασθμαίνοντας  πορεύεται ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της  Αττικής με το προσωπικό και τους ασθενείς του, προς το τέλος ενός έτους  δύσκολου και ισχνού από πλευράς προϋπολογισμού. Το φαρμακείο του νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση σε ό,τι αφορά την επάρκεια σκευασμάτων, και σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων, εξασφαλίστηκαν 390.000 ευρώ εσωτερική ανακατανομή  κονδυλίων για τα άκρως απαραίτητα φάρμακα που όμως φτάνουν μόνο για λίγες μέρες.

Ο «Ευαγγελισμός» επιχειρεί να προσφέρει περίθαλψη ενώ βιώνει το μαρτύριο της σταγόνας, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι  των εργαζομένων, σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση. Τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος του Σωματείου, καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας, είναι ενδεικτικά: ο προϋπολογισμός του «Ευαγγελισμού» ήταν για το τρέχον έτος 72 εκατ. ευρώ, ωστόσο λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του έτους έχουν αποδοθεί μόλις τα 49 εκατ. ευρώ. Το 2016 δε προβλέπεται ακόμη πιο συρρικνωμένο από πλευράς οικονομικών.  

«Επανειλημμένα έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι για την ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, ιδίως όσον αφορά σε υλικά και φάρμακα.  Στο θέμα της χρηματοδότησης τους τελευταίους μήνες φτάσαμε στο «ως εδώ και μη παρέκει». Έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου του Ευαγγελισμού. Από εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων εξασφαλίστηκαν 390.000 ευρώ για τα άκρως απαραίτητα φάρμακα που επαρκούν μόνο για λίγες μέρες. Ενημερωθήκαμε ότι θα δοθεί νέα πίστωση (άυλο χρήμα) ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για φάρμακα, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό. Αυτά όμως, ακόμη και τώρα να πιστωθούν, δεν επαρκούν ούτε για 20 μέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.  

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι από τα 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν τα  1,8 εκατ. ευρώ για φάρμακα, που σημαίνει  ότι «στις 10 Γενάρη θα είμαστε στη σημερινή, ή και ίσως σε χειρότερη κατάσταση. Κι αυτό τη στιγμή που η ελάχιστη μηνιαία δαπάνη σε φάρμακα είναι 2,750 εκατ. ευρώ».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τη δραματικά ελλιπή επιχορήγηση για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων. Σύμφωνα με το Σωματείο, πάνω από 1.000 ανασφάλιστοι πολίτες αναζήτησαν  από τον περασμένο Ιανουάριο νοσηλεία και περίθαλψη στον «Ευαγγελισμό», με μέσο κόστος νοσηλείας για τον καθένα  2.200 ευρώ. «Η επιχορήγηση μόνο για τους ανασφάλιστους, που είναι προφανώς αυξανόμενοι σε αριθμό λόγω και των οικονομικών επιπτώσεων, έπρεπε μόνο για τον Ευαγγελισμό να είναι για το 2015 τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και προοδευτικά να αυξάνει» υπογραμμίζεται από το Σωματείο των Εργαζομένων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης