«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία: Στις 11 η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία: Στις 11 η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - «Λουκέτο» στο Δημόσιο - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία - «Κλειστές» οι σχολικές αίθουσες - Απεργούν και οι δικηγόροι

«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία: Στις 11 η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ
Σε νέο απεργιακό κλοιό  βρίσκεται από το πρωί η χώρα  λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετ΄εμποδίων μετακινούνται οι πολίτες της Αθήνας λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στα μέσα  μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ  και του προαστιακού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα δρομολόγια ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο. 

Κλείσιμο
Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας μέρας.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της ΟΛΜΕ με αιχμή το ασφαλιστικό και  αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία ενώ υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας  και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και  άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος 

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται από τις 10 το πρωί στην Ομόνοια, με τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.

«Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα», τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της  συνεχίζει την  ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση».


Η χθεσινή πορεία των δημοσιογράφων 
Πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα έκαναν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου. Το ψήφισμα που παρέλαβε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο ανέφερε τα αιτήματα της απεργίας ανάμεσα στα οποία είναι:

-Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης