Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανάμεσα από το Λασίθι και την Κάσο

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανάμεσα από το Λασίθι και την Κάσο

Περίπου μια ώρα αργότερα σημειώθηκαν ακόμα δύο δονήσεις μεγέθους 5 Ρίχτερ - Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο - Δείτε σε βίντεο τη στιγμή της δόνησης στο Ηράκλειο

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανάμεσα από το Λασίθι και την Κάσο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στα νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:07 το βράδυ και το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα από το Λασίθι και την Κάσο, όπως αναφέρεται στην αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Περίπου 40 λεπτά αργότερα, στις 21:52, σημειώθηκε στην περιοχή ακόμα μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ, ενώ ίδιου μεγέθους δόνηση σημειώθηκε και στις 22:02.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 107 χλμ ανατολικά του Αγ. Νικολάου -κοντά στην Κάσο- και εστιακό βάθος τα 2 χλμ.

Επτά λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, στις 21.14, σημειώθηκε μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ πλησίον του ίδιου σημείου, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο δονήσεις μεγέθους 4 και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Κρήτης, τη Ρόδο, την Κάσο και την Κάρπαθο», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΡΙΤ.

«Η περιοχή δίνει συχνά τέτοιους σεισμούς. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα», τόνισε ο σεισμολόγος κ. Λέκκας. 

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή του σεισμού στο Ηράκλειο:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης