Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές και σήμερα

Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές και σήμερα

Από το μεσημέρι και μετά, στην Κρήτη και στα βορειοανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές και σήμερα
Ζέστη αλλά και βροχές περιμένουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς, σύμφωνα με την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας, αλλά από το μεσημέρι και μετά, στην Κρήτη και στα βορειοανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά: 

Κλείσιμο
Στην Αττική
προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη
προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
                                                                                                                
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
                         
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα βροχών στα βόρεια ορειινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
                                                                                                                             
Στην Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.                                                                                                            
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και πιθανόν στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.                                                                                                        

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης