Στον Άρειο Πάγο η κόντρα των καθαριστριών με το υπουργείο Οικονομικών

Στον Άρειο Πάγο η κόντρα των καθαριστριών με το υπουργείο Οικονομικών

Μέχρι την Πέμπτη 12 Ιουνίου, αναμένεται η έκδοση της απόφασης - Το ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται μηνιαίως με 209.000 ευρώ - Οι καθαρίστριες από την απόλυσή τους δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση

Στον Άρειο Πάγο η κόντρα των καθαριστριών με το υπουργείο Οικονομικών
Έως την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουνίου, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών, να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, που απασχολούνται στο ΥΠΟΙΚ και τις ΔΟΥ, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία (εισηγητής ο αεροπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης), τόσο το ελληνικό δημόσιο, όσο και δικηγόροι των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος και Ελένη Διονυσοπούλου, ανέπτυξαν τις αντίθετες νομικές επιχηρηματολογίες. 

Η νομική παραστάτες του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν ότι η επίμαχη πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του, καθώς αρμόδια για να επιλύσουν το ζήτημα των καθαριστριών είναι τα Διοικητικά και όχι τα Πολιτικά δικαστήρια.

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι εσφαλμένα το Πρωτοδικείο ερμήνευσε την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών συνεπαγόταν αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας τους και όχι τη θέση τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Επιπρόσθετα, το ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται μηνιαίως με 209.000 ευρώ, χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η επιβάρυνση αυτή. 
Κλείσιμο

Ακόμη, ανέφεραν ότι το δημόσιο θα επιβαρύνερται και με το μισθό των καθαριστριών και των συνεργείων καθαριόρτητας σε περίπτωση επαναφοράς των καθαριστριών στις θέσεις τους. 

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των καθαριστριών τόνισαν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας των καθαριστριών παρατάθηκε για ακόμη τρεις μήνες.

Σημείωσαν εοπίσης ότι οι καθαρίστριες ζημιώνονται καθημερινά, ενώ από την απόλυσή τους δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση.

Οι δύο δικηγόροι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων. 

Παράλληλα, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του δημοσίου, όπως επικαλείται το ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χαραλαμπος Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι οι εφοριακοί θα αγωνιστούν μέχρι να επιστρέψει και η τελευταία καθαρίστρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης