Επεισοδιακές συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Επεισοδιακές συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Αντιστράφηκαν οι όροι στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, με τους Πακιστανούς που ως τώρα εμφανίζονταν ως «βαποράκια» να γίνονται διακινητές και τους Έλληνες να αναλαμβάνουν το ρόλο τους. Μάλιστα, το παράνομο εμπόρευμα φτάνει στα χέρια των τελικών παραληπτών με πολύπλοκους τρόπους.

Επεισοδιακές συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση το σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων, όπου είχαν πληροφορίες ότι θα έφτανε με υπεραστικό λεωφορείο ένα ασυνόδευτο δέμα το οποίο περιείχε λαθραία τσιγάρα. Όταν πήγε να το παραλάβει ένας οδηγός ταξί, τον ακολούθησαν και τον είδαν να το παραδίδει σε έναν 54χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε, τους εξύβρισε και τους απείλησε μόλις πήγαν να τους συλλάβουν.

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι ο ταξιτζής δεν ήξερε το περιεχόμενο του δέματος, που ήταν 500 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης. Πληρώθηκε το κόμιστρο από έναν 32χρονο Πακιστανό που το είχε παραλάβει από άγνωστους συνεργούς του οι οποίοι το έστειλαν από την Αθήνα. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και, μαζί με τον Έλληνα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με κατηγορίες κατά περίπτωση για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, αντίσταση,  απείθεια, εξύβριση και απειλή, ενώ τα λαθραία πακέτα εστάλησαν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των φόρων και δασμών.

Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης