Παρουσιαζόταν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και υποσχόμενος σε ανήλικες κυρίως γυναίκες επαγγελματική ανέλιξη και υπέρογκες χρηματικές αμοιβές, τις έπειθε να συμμετάσχουν σε βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφήσεις πορνογραφικού περιεχομένου.
Ο 50χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από καταγγελίες δυο ανηλίκων και τεσσάρων ενηλίκων γυναικών στο τμήμα καταπολέμησης εμπορίας Ανθρώπων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε μάλιστα διαμορφώσει ειδικά το διαμέρισμα του στην περιοχή των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης σε στούντιο βιντεοσκόπησης πορνογραφικών ταινιών και φωτογραφιών.
Προκειμένου να πείσει μάλιστα τις ανήλικες – αλλά και ενήλικες γυναίκες- για την επαγγελματική τους εξασφάλιση, «αυτοδιαφημιζόταν» στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας «μάνατζερ» με πολλούς – αλλά όπως αποδείχτηκε- ανύπαρκτους συνεργάτες ενώ ζητούσε από τις γυναίκες και δημόσια έγγραφα (στοιχεία ταυτότητας κ.α) για την υπογραφή των υποτιθέμενων συμβολαίων με τις εταιρείες μοντέλων.
Στην έρευνα που πραγματοποίησε η ασφάλεια στου διαμέρισμα- στούντιο πορνογραφικών ταινιών του συλληφθέντα στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σκληροί δίσκοι υπολογιστών και οπτικοακουστικοί δίσκοι με πορνογραφικό υλικό.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς