Διεθνές συνέδριο για την ελληνική ναυτιλία στη Σιγκαπούρη

Διεθνές συνέδριο για την ελληνική ναυτιλία στη Σιγκαπούρη

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των 10 μεγαλύτερων κρατών σε πλοιοκτήτες στον κόσμο και για το 2017, ενώ ο ελληνικός στόλος, αξίας πάνω από 84 δισ. δολάρια, ξεπέρασε τον ιαπωνικό, τον κινέζικο και αυτόν της Σιγκαπούρης

Διεθνές συνέδριο για την ελληνική ναυτιλία στη Σιγκαπούρη
Τη δυναμική παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας και του παγκοσμίου βεληνεκούς της υπογράμμισε το δίκτυο Hellenic Business Network Association (HBNA) στη Σιγκαπούρη, σε συνέδριο με θέμα «Έλληνες στη ναυτιλία: προοπτικές και ευκαιρίες στην Ασία» που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος της Σιγκαπούρης είναι μια μη-κερδοσκοπική και ανεξάρτητη ένωση που συνδέει και προωθεί τα συμφέροντα των μελών της, τα οποία είναι εταιρείες ή ιδιώτες με συμφέροντα στην Ελλάδα.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν η διευθύνων σύμβουλος της Ναυτικής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης Beng Tee Tang, καθώς και ο Έλληνας Επίτιμος Πρόξενος στη Σιγκαπούρη Ανδρέας Γκόρος.
Σταθερά στη κορυφή παγκοσμίως η ελληνική ναυτιλία
Κλείσιμο

Η Ελλάδα έχει για άλλη μια χρονιά κυριαρχήσει στις θάλασσες, όντας στη κορυφή των 10 μεγαλύτερων κρατών σε πλοιοκτήτες στον κόσμο και για το 2017. Ο Ελληνικός στόλος, αξίας πάνω από 84 δις δολάρια ξεπέρασε τον Ιαπωνικό, τον Κινέζικο και αυτόν της Σιγκαπούρης.

Παράλληλα το 2015, το λιμάνι του Πειραιά ήταν το 8ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και 44ο τέταρτο παγκοσμίως στην ικανότητα παραλαβής και διαχείρισης κοντέινερ.

Η σημασία της ναυτιλίας είναι ξεκάθαρη για όλους τους Έλληνες καθώς τα έσοδα που αποφέρει στο κράτος συνεισφέρουν στο 6.5% του ΑΕΠ, αποτελώντας μάλιστα και ισχυρό οικονομικό πολλαπλασιαστή που επηρεάζει θετικά πολλούς άλλους κλάδους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κορκόβελος τόνισε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πως “παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα, η ναυτιλία παραμένει πυλώνας της ελληνικής οικονομίας καθώς έχει συμβάλει σε πολλούς τομείς με συνέπεια και την ίδια στιγμή καλλιεργεί τη διεθνή εικόνα της χώρας Ελλάδος διεθνώς”.

Άλλοι ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Μπέλμπας, Seafin Ltd , ο Ηλίας Δευτεραίος, HBC Asia Pte Ltd, ο Δημήτρης Δαλακούρας, Conbulk Shipping S.A. και ο Χριστόφορος Μπισμπίκος, Watson Farley & Williams.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης