Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρά την πρωινή κατάρρευση

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρά την πρωινή κατάρρευση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,37 μονάδες - Ο τζίρος είναι ο υψηλότερος της περιόδου καθώς διακινήθηκαν 190 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπήρξαν και αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρά την πρωινή κατάρρευση
Εντυπωσιακή ήταν σήμερα η επαναφορά της αγοράς στις 740 μονάδες καθώς από την πτώση έως και 20% στις τραπεζικές μετοχές και την πτώση πάνω από 2%  του Γενικού Δείκτη, στο τέλος η αγορά λίγο έλειψε να κλείσει και με θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,29%. Από εκεί λοιπόν που οι ξένοι επενδυτές  πωλούσαν τις μετοχές δίχως αύριο, στο τέλος οι αγοραστές γύρισαν τις απώλειες σε ορισμένες τραπεζικές μετοχές.

Ο τζίρος είναι ο υψηλότερος της περιόδου καθώς διακινήθηκαν 190 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπήρξαν και αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές. Στην αγορά έχει επικρατήσει η άποψη των επενδυτών που αποχωρούν από την Ελλάδα διότι δεν έχουν ορατότητα για τις τράπεζες, το ΔΝΤ.

Κατηγορούν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ  για αναξιοπιστία και ειδικά το ΔΝΤ  -για τις  απαιτήσεις ανακεφαλαιοποίησης στις τράπεζες. Από την άλλη πλευρά, αμερικανικά κεφάλαια θεωρούν ότι, αποτελεί λάθος η φυγή από την Ελλάδα τώρα που οι τρεις καταλύτες ( κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, και ανάπτυξη του ΑΕΠ ) θα ξεκινήσουν να αποδίδουν.
  
Η αγορά ανησυχεί για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση και η πρώτη κατηγορία των επενδυτών έχει ως σενάριο την χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ απο τον ESM- σε περίπτωση που χρειαστούν κεφάλαια.     

Με πτώση 4,26% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,27 ευρώ. Με κέρδη 3,10% στα 0,698 ευρώ,. Βουτιά 8,52% για την Alpha bank στα 1,61 ευρώ. Βουτιά 7,42% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,37 ευρώ. Ράλι 6,45% για την Lamda Developments στα  6,60 ευρώ. Κέρδη 4,57% για τον Φουρλή στα 5,49 ευρώ.                        
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης