Στον όμιλο Καλογρίτσα και η τέταρτη εργολαβία του Πάτρα - Πύργος

Στον όμιλο Καλογρίτσα και η τέταρτη εργολαβία του Πάτρα - Πύργος

Η κοινοπραξία «Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών» προσέφερε έκπτωση 51% για την κατασκευή του τμήματος Κυλλήνη - Βάρδα, συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ 

Στον όμιλο Καλογρίτσα και η τέταρτη εργολαβία του Πάτρα - Πύργος
Ακλόνητος συνεχίζει ο όμιλος Καλογρίτσα στους διαγωνισμούς για το Πάτρα-Πύργος, δίνοντας για τέταρτη φορά την μεγαλύτερη έκπτωση στο 4ο τμήμα του έργου, που δημοπρατήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών προσέφερε έκπτωση 51% για την κατασκευή του τμήματος Κυλλήνη - Βάρδα, συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ, βγαίνοντας για άλλη μια φορά μπροστά από τους μεγάλους εργολάβους. Ο Άκτωρας για παράδειγμα έδωσε προσφορά 35%. Δεύτερη σε κατάταξη είναι η Κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ - Πετρής, η οποία έδωσε έκπτωση 49,59% (η ΤΕΚΑΛ κατασκευάζει τα έργα της Cosco στον ΟΛΠ) και τρίτη η κοινοπραξία Ξανθάκης - Παπαϊωάννου με έκπτωση 47%. 

Ο όμιλος Καλογρίτσα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα άλλες τρεις εργολαβίες με εκπτώσεις από 53% έως και 57,45%.

Θα ακολουθήσει προς τα τέλη Μαρτίου η πέμπτη εργολαβία, η οποία αφορά στην κατασκευή του τμήματος Βάρδα - Σαγέικα, με προϋπολογισμό 68 εκ. ευρω. Η έκτη εργολαβία θα αφορά στο τμήμα Σαγέικα - Κάτω Αχαΐα, η έβδομη το τμήμα Κάτω Αχαΐα - ΒΙΠΕ και η όγδοη το τμήμα ΒΙΠΕ - Μιντιλόγλι, ώστε ο οδικός άξονας να ενωθεί με την Ολυμπία Οδό.

Το υπουργείο Υποδομών έχει δηλώσει πως στις αρχές Μαΐου θα υπογραφούν ταυτόχρονα και οι οκτώ συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος. Ο φάκελος «Μεγάλου Εργου», για να ενταχθεί το οδικό έργο και τυπικά στο ΕΣΠΑ, θα υποβληθεί στις αρχές της άνοιξης στην Κομισιόν.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης