Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου ο Dow Jones

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου ο Dow Jones

«Κράτησε» τις 2.000 μονάδες ο S&P 500

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου ο Dow Jones
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς το Brexit δεν φαίνεται να ξεπερνιέται εύκολα από τους επενδυτές, ενώ στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor'sç

Η Wall Street «σώθηκε» από ισχυρότερες απώλειες στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, με traders να αναφέρουν ότι υπήρξαν αρκετές εντολές αγορών, καθώς πολλοί επενδυτές θέλησαν να καλύψουν short θέσεις.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μία αναμενόμενη τεχνική καταστροφή. Άλλωστε το μέγεθος των κινήσεων που καταγράφεται στις αγορές συναλλάγματος είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό στις μετοχικές αγορές», σημείωσε ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής στην Wunderlich Securities.

Κλείσιμο
Στις αγορές συναλλάγματος κερδισμένο σαφώς το δολάριο, με τη στερλίνα να υποχωρεί σε χαμηλό 31 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ πτωτικά κινήθηκε και το ευρώ.

Οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν, ενδοσυνεδριακά, από το μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, ενώ εκ νέου ενδοσυνεδριακά ο S&P 500 έχασε και το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων.

Πτώση 260 μονάδων ή 1,5% για τον Dow Jones στις 17.140 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 1,8% στις 2.000 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 2,4% χαμηλότερα στις 4.594 μονάδες.

Σε τροχιά διόρθωσης και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτήν του 2ετούς να φθάνει στο 0,61% και του 10ετους στο 1,46%.

Στο ένα προς πέντε το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί χαμηλότερα από το 24.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης