Σταθάκης: Από το καλοκαίρι και μετά τα... βήματα για την άρση των capital controls

Σταθάκης: Από το καλοκαίρι και μετά τα... βήματα για την άρση των capital controls

«Οδικός χάρτης» για χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Σταθάκης: Από το καλοκαίρι και μετά τα... βήματα για την άρση των capital controls
Τον «οδικό χάρτη» για την σταδιακή χαλάρωση των τραπεζικών συναλλαγών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μελετά το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους θεσμούς και μελετά τα επόμενα βήματα για την άρση των capital controls, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι. Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα θα αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες για την κατάρτιση του σχεδίου.

Εξάλλου, στην ύπαρξη ενός σχεδίου για τα capital controls, το οποίο όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιωργος Σταθάκης, μιλώντας στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Κλείσιμο
Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, δήλωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, για διαρκή χαλάρωση των περιορισμών. Ωστόσο, δεν προέβη σε πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη τη δεδομένη στιγμή.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα μπει εκ νέου σε θετικό πρόσημο και ότι «η οικονομία θα δείξει γρήγορα αποτελέσματα».

Για εμάς, όπως είπε, έχει κλείσει ένας κύκλος, στον οποίο κομβικό σημείο ήταν η πρώτη αξιολόγηση και ανοίγει ένας νέος για την ελληνική οικονομία, ο οποίος μπορεί να την οδηγήσει σε βιώσιμη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Ο κ. Σταθάκης, αναφορικά με τον αναπτυξιακό νόμο, δήλωσε ότι οι παλιοί αναπτυξιακοί νόμοι είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια χωρίς χρηματοδότηση, άρα η παρούσα κυβέρνηση είχε διπλή υποχρέωση να κλείσει τους παλιούς  νόμους και να πληρώσει τους επενδυτές που έκαναν επενδύσεις, συνολικά 2,5 δισ. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει, προφανώς, δυνατότητα άμεσης καταβολής.

Η επταετία είναι μια λύση, διότι είναι εγγυημένοι οι πόροι, έχουν προεγγραφεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης