Τεχνικά κλιμάκια: «Εδώ και τώρα» οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Τεχνικά κλιμάκια: «Εδώ και τώρα» οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Ζητούν κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, συγχωνεύσεις ταμείων, υλοποίηση του νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη και αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κατωτάτων συντάξεων

Τεχνικά κλιμάκια: «Εδώ και τώρα» οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό
Επίσπευση όλων των χρονοδιαγραμμάτων του Ασφαλιστικού απαίτησαν τα τεχνικά κλιμάκια, διατηρώντας το γνωστό επικριτικό τόνο  που γνωρίσαμε και στο παρελθόν.  Ειδικότερα, ζήτησαν να υλοποιηθούν πιο γρήγορα: 

- Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι συγχωνεύσεις των ταμείων, η υλοποίηση του νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κατωτάτων συντάξεων. 

Στο μέτωπο του Εργασιακού τα τεχνικά κλιμάκια έθεσαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα ( ομαδικές απολύσεις, λοκ αουτ, συνδικαλιστικός νόμος) ζητώντας  να ακολουθηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.  

Κλείσιμο
Η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να μεταθέσει τη συζήτηση αυτών των θεμάτων για το Φθινόπωρο, προσφεύγοντας ακόμη μια φορά, στους διεθνείς οργανισμούς(ILO και Συμβούλιο της Ευρώπης). Μάλιστα, έχουν προσκληθεί στελέχη του ILO να επισκεφθούν την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα του Εργασιακού και να διευκρινιστεί ποιες είναι οι  βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και αν μπορούν να ισχύσουν στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε να μην διαλυθεί εντελώς η ήδη αποδιοργανωμένη αγορά εργασίας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης