Στουρνάρας: Βοηθάω όσο μπορώ, κανένα πρόβλημα με καταθέσεις

Στουρνάρας: Βοηθάω όσο μπορώ, κανένα πρόβλημα με καταθέσεις

Συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με Τσίπρα, οικονομικό επιτελείο - «Μεγάλη σημασία να είναι επιτυχημένο το Eurogroup, συνδράμουμε το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης» - Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματείων την Τετάρτη για 1 δισ. ευρώ

Στουρνάρας: Βοηθάω όσο μπορώ, κανένα πρόβλημα με καταθέσεις
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με Τσίπρα, Βαρουφάκη, Δραγασάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως είπε σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και πως «οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις».

Συνέχισε λέγοντας πως η ΤτΕ συνδράμει το κυβερνητικό έργο «μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη». Πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι επιτυχημένο το Eurogroup της Δευτέρας και πως διαβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες δουλεύει άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Είχαμε εξαιρετική συνεργασία, ο κ. Στουρνάρας σας είπε όσα πρέπει να ξέρετε».

Πριν λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση των 310 εκατ. ευρώ στο δάνειο που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που λήγει αυτό το μήνα, τηρώντας τις συμφωνηθείσες προθεσμίες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης