Σόιμπλε: Οι Γερμανοί πρέπει να βάλουν την ειρήνη στη Ρωσία πάνω από την οικονομία

Σόιμπλε: Οι Γερμανοί πρέπει να βάλουν την ειρήνη στη Ρωσία πάνω από την οικονομία

Οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους και βιομηχανικές ενώσεις προειδοποιούν ότι μπορεί να χαθούν τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Σόιμπλε: Οι Γερμανοί πρέπει να βάλουν την ειρήνη στη Ρωσία πάνω από την οικονομία
Οι Γερμανοί πρέπει να θέσουν την ειρήνη πάνω από τις ανησυχίες τους για την οικονομία και να αποδεχθούν την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία εάν κριθεί ότι είναι απαραίτητο, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε στο περίγραμμα μιας συμφωνίας την Παρασκευή για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines και τους θανάτους 298 ανθρώπων σε μια περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας την οποία ελέγχουν αυτονομιστές τους οποίους υποστηρίζει η Ρωσία.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, διέθεσε αγαθά αξίας 36 δισ. ευρώ στη Ρωσία πέρυσι, σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ στη χώρα αυτή. Όμως οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους και ορισμένες ενώσεις της βιομηχανίας προειδοποιούν πως η συρρίκνωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών θέτει σε κίνδυνο τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης