Τι συμβουλεύει την Ελλάδα... η Μαλαισία!

Τι συμβουλεύει την Ελλάδα... η Μαλαισία!

Συμβουλές για τη διαχείριση την ελληνικής κρίσης χρέους δίνει η Μαλαισία, η οποία αρνήθηκε τη «διάσωση» της οικονομίας της από το ΔΝΤ κατά την κρίση των ασιατικών οικονομιών και αγορων...

Τι συμβουλεύει την Ελλάδα... η Μαλαισία!
Συμβουλές για τη διαχείριση την ελληνικής κρίσης χρέους δίνει η Μαλαισία, η οποία αρνήθηκε τη «διάσωση» της οικονομίας της από το ΔΝΤ κατά την κρίση των ασιατικών οικονομιών και αγορων. Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο συνεδρίασης του ΔΝΤ στο Τόκυο, η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας Zeti Akhtar Aziz αναφέρει πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να αποφευχθεί η παράταση της ύφεσης.

«Η δημοσιονομική εξυγίανση και σε δεύτερη φάση αναδόμηση της οικονομίας χρειάζεται χρόνο» δήλωσε η Aziz, προσθέτοντας πως, για αυτό το λόγο, η χώρα του αρνήθηκε τη βοήθεια του ΔΝΤ το 1997.

Κλείσιμο
«Αν δεν δοθεί χρόνος και δεν εφαρμοστεί ήπια και σταδιακά η λιτότητα, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο γύρο ύφεσης, αυξάνοντας το κόστος για την οικονομία και μειώνοντας τις πιθανότητες ανάκαμψης». Έχει μεγάλη σημασία η αντιμετώπιση της κρίσης και η αντίδραση να είναι ισορροπημένη. Εμείς αυτό κάναμε στη Μαλαισία και πιστεύω το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ευρώπη», σημείωσε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης