H Χριστίνα Αλεξανιάν με το έργο «Ανζέλ Κουρτιάν» στη Σύρο

H Χριστίνα Αλεξανιάν με το έργο «Ανζέλ Κουρτιάν» στη Σύρο

Η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν υποδύεται την Άνζελ Κουρτιάν, μια μάνα-μοδίστρα με τα τρία κοριτσάκια της, που βιώνει τη γενοκτονία των Αρμενίων και την καταστροφή της Σμύρνης

H Χριστίνα Αλεξανιάν με το έργο «Ανζέλ Κουρτιάν» στη Σύρο
Λίγο πριν από την ερμηνεία της στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Απόλλων , του έργου τα “Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” η Χριστίνα Αλεξανιάν, Αρμένισσα και η ίδια λέει για την ηρωίδα της , την Ανζέλ:

 «Όταν ασχολούμαι με έναν καινούργιο ρόλο, τον κουβαλάω πάντα πάνω μου. Κοιμάμαι και ξυπνάω μαζί του. Γίνεται το alter ego μου».

Η Χριστίνα Αλεξανιάν λέει στο “protothema.gr” Eχουμε να κάνουμε με έναν μονόλογο, της μικρής Ανζέλ. Μια καταγεγραμμένη μαρτυρία, έτσι όπως αποτυπώθηκε στο βιβλίο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» (εκδόσεις Πλέθρον). Παρακολουθούμε το οδοιπορικό μιας μάνας-μοδίστρας με τα τρία κοριτσάκια της, που βιώνουν την γενοκτονία των Αρμενίων και την καταστροφή της Σμύρνης. Η επιζήσασα ηρωίδα μου καταγράφει τις ματωμένες στιγμές του αρμενικού και ελληνικού λαού. Παρακολουθούμε τη ζωή της Ανζέλ Κουρτιάν παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις στην Μικρά Ασία. Σίγουρα το να «βουτάς» σε ιστορικά θέματα είναι κάτι που αφορά τον θεατή και πολύ περισσότερο εμένα, που είχα να «ξεκολλήσω» από το χαρτί την γυναίκα αυτή.
Το βιβλίο μου το έφερε στα χέρια μου η κόρη της Ανζέλ Κουρτιάν, Νέλλη Χανικιάν, και διαβάζοντάς το βυθίστηκα στις σελίδες του”
Κλείσιμο

Η παράσταση θα ανέβει αύριο Τρίτη στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο στις 2100, Στην παράσταση ερμηνεύει ούτι ο Haig Yazdjian. "Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της...Μέσα απο τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια... Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της...”αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης