Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Τρεις γενιές, επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες 

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
«Ο κόσμος όλος αλλάζει. Είναι ένας άλλος κόσμος», ακούγεται η φωνή του δημιουργού και πρωταγωνιστή Χριστόφορου Παπακαλιάτη στα πρώτα δευτερόλεπτα του επίσημου τρέιλερ της νέας ταινίας του με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος». Κι αμέσως μετά αρχίζουν να εμφανίζονται καταιγιστικές εικόνες από τη δράση αλλά και στιλάτα στιγμιότυπα που ξεκλειδώνουν τα πρώτα στοιχεία από τις τρεις ιστορίες πάνω στις οποίες εκτυλίσσεται η πλοκή του φιλμ.  Ο Φαρίς (Tawfeek Barhom) και η Δάφνη (Νίκη Βακάλη), ο Γιώργος (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και η Ελίζ (Andrea Osvart), ο Σεμπάστιαν (J.K.Simmons) και η Μαρία (Μαρία Καβογιάννη) είναι τα τρία ζευγάρια μέσω των οποίων ο Παπακαλιάτης τοποθετεί αυτή τη φορά αντιμέτωπο τον έρωτα με την πολιτική και τις κοινωνικές συνθήκες. Τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί ήρωες -στις ηλικίες των 20, των 40 και των 60 αντιστοίχως- βρίσκουν ως κοινή γλώσσα τον έρωτα που δρα ως κινητήριος δύναμη και τους αλλάζει σαρωτικά τη ζωή. Μια ζωή που εκτυλίσσεται με σκηνικό τις επαναλαμβανόμενες σεκάνς της οικονομικής κρίσης. 

Με πρώτη ύλη την αληθινή ζωή

Κλείσιμο


Η ανεργία, η μετανάστευση, ο έρωτας, ο ξένος, ο άλλος, τελικά ο εαυτός καθενός από τους ήρωες γίνονται η πρώτη ύλη για την ιδιαίτερα επίκαιρη κινηματογραφική αφήγηση του Παπακαλιάτη. Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2014, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του τελικού μοντάζ -με τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και πρωταγωνιστή να εργάζεται άοκνα για την ολοκλήρωσή της- ενώ η πρεμιέρα της προγραμματίζεται για τις 17 του ερχόμενου Δεκέμβρη, μία περίπου εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Έπειτα από το δυνατό σε εικόνες αλλά και απήχηση κινηματογραφικό ντεμπούτο του με τον «Αν» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αντλεί ερεθίσματα από την αληθινή ζωή για το νέο του φιλμ, το οποίο, όπως τουλάχιστον προϊδεάζει το επίσημο τρέιλερ, θα είναι γεμάτο από συγκίνηση και προβληματισμό αλλά και δυνατές ερωτικές στιγμές ανάμεσα σε ήρωες με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό προορισμό. Από το πολυεθνικό καστ της ταινίας -στις ιστορίες πρωταγωνιστούν ο Αραβοϊσραηλινός ηθοποιός Tawfeek Barhom και η ουγγρικής καταγωγής Andrea Osvart- ξεχωρίζει ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς Μέτρο») J.K.Simmons, ο οποίος δέχτηκε πρόθυμα να συμμετάσχει στην ταινία, αφού διάβασε το μεταφρασμένο σενάριο, δίνοντας μεταξύ άλλων με την παρουσία του και χολιγουντιανή αχλή στο φιλόδοξο κινηματογραφικό εγχείρημα του Παπακαλιάτη. Το πρωταγωνιστικό καστ των έξι ζευγαριών συμπληρώνει ο Μηνάς Χατζησάββας. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η Plus Productions S.A. σε συμπαραγωγή  Alpha, ΟΤΕ TV και Aegean ενώ τη διανομή της έχει η Village.

Πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου

Ένας Σύρος παράνομος μετανάστης, μια Σουηδή στέλεχος πολυεθνικής που έρχεται στην Ελλάδα για να εξυγιάνει το παράρτημα της εταιρείας κι ένας Γερμανός ιστορικός με βαθιά γνώση της ελληνικής ιστορίας ζουν καθένας μια απρόσμενη ιστορία έρωτα με έναν Έλληνα, ανακαλύπτοντας εκείνα που τους χωρίζουν, μα κυρίως αντιλαμβανόμενοι όσα στην πραγματικότητα τους ενώνουν. Αυτό ακριβώς συμπεραίνει και ο J.K.Simmons στο φινάλε του διάρκειας δύο λεπτών και έντεκα δευτερολέπτων τρέιλερ, όταν ακούγεται να λέει: «Δείχνουμε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας, όμως είμαστε τόσο ίδιοι όταν ερωτευόμαστε». Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη. Στις 17 Δεκεμβρίου.  






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης