Και σήμερα με το ΘΕΜΑ η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

Και σήμερα με το ΘΕΜΑ η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν

 Και σήμερα με το ΘΕΜΑ η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη
Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας και σήμερα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με τη συγκλονιστική «Ασκητική». 

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε εβδομάδα το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Και σήμερα Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το μεγαλειώδες βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική» σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

«Από πού ερχόμαστε; Πού πηγαίνουμε; Τι νόημα έχει τούτη η ζωή; φωνάζουν οι καρδιές, ρωτούν οι κεφαλές, χτυπώντας το χάος» γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης σε ένα από τα πιο μεγαλειώδη βιβλία του, την «Ασκητική». 
Κλείσιμο

Μετά από τον «Καπετάν Μιχάλη», το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και τους «Αδερφοφάδες», το τέταρτο από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη που προσφέρει το «Πρώτο Θέμα» είναι η μεγαλειώδης «Ασκητική». Σε μια καθηλωτική στιγμή για την παγκόσμια λογοτεχνία, ο Καζαντζάκης ψηλαφεί τις αγωνίες της ανθρώπινης ψυχής ενώ ταυτόχρονα στρέφει το βλέμμα του προς τον ουρανό. «Μια Φλόγα είναι η ψυχή του ανθρώπου, ένα πύρινο πουλί, πηδάει από κλαρί σε κλαρί, από κεφάλι σε κεφάλι, και φωνάζει: 'Δεν μπορώ να σταθώ, δεν μπορώ να καώ, κανένας δεν μπορεί να με σβήσει!'» κραυγάζει ο Καζαντζάκης, σε ένα βιβλίο που πυρπολεί τα αισθήματα και συγκλονίζει τη σκέψη. 

Μην χάσετε και σήμερα Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου στα περίπτερα, μαζί με το «Πρώτο Θέμα» την «Ασκητική» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.

Μην το χάσετε!








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης