«Κατέβηκαν» οι γυμνοί γίγαντες της Στέγης μετά από καταγγελία παπά

«Κατέβηκαν» οι γυμνοί γίγαντες της Στέγης μετά από καταγγελία παπά

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ιερωμένος που περνούσε από την περιοχή έκανε την καταγγελία - Το έργο υπήρχε στην Πλατείας Κλαυθμώνος και σε δεύτερο σημείο στη Σίνα όπου και παραμένει 

«Κατέβηκαν» οι γυμνοί γίγαντες της Στέγης μετά από καταγγελία παπά
Μια ακόμα ένδειξη συντηρητισμού έδειξε η Αθήνα απέναντι στην τέχνη, καθώς ζητήθηκε από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών να "κατεβάσει" το έργο του εικαστικού Kris Verndock με τίτλο «Stills». 

Το έργο «Stills» με γυμνούς γίγαντες, εγκλωβισμένους σε ασφυκτικά περιβάλλοντα προβαλλόταν σε τοίχους κτιρίων στην Πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Fast Forward που διοργανώνει η Στέγη. Φιγούρες που κινούνταν, χόρευαν και... στοίχειωναν την Αθήνα, πρωταγωνιστούσαν σε μια δημιουργία του Kris Verdonck την οποία μπορούσε κανείς να δει στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) αλλά και σε δεύτερο σημείο στην οδό Σίνα.

Η βασική ιδέα για τα Stills που ο  Κρις Βερντόνκ δημιούργησε σε νέο έργο ειδικά για την Αθήνα, ήταν οι Καρυάτιδες. «Πρόκειται κυρίως για περήφανους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που συχνά υποστηρίζουν την ιδεολογία μιας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, παγωμένοι σε μια θέση προσπάθειας, με τους μυς σε μεγάλη ένταση. Μερικές φορές είναι μισά πλάσματα, κατά το ήμισυ άνθρωποι και κατά το ήμισυ κτίρια, γίγαντες ή λεπτομέρειες, αλλά πάντα είναι απλώς το ντεκόρ της καθημερινής μας ζωής.  Στα Stills, οι χαρακτήρες που προβάλλονται δεν είναι τόσο ηρωικοί· είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν εσάς κι εμένα, που αμφιβάλλουν για την ιδεολογία.» είχε δηλώσει ο εικαστικός.

Κλείσιμο
Δυστυχώς η σεμνοτυφία και η υποκρισία στην Αθήνα καλά κρατεί. Ανάμεσα σε όλα αυτά που συναντά κανείς στο κέντρο της πόλης... δηλαδή sex shops, αυτοκόλλητα και αφίσες για ροζ τηλέφωνα, μπαράκια με.. διαφόρων ειδών υπηρεσίες, αλλά και ανθρώπους που ζουν στον δρόμο, πεινασμένα αδέσποτα, βρήκαν οι κάτοικοι να τους ενοχλήσει ένα έργο τέχνης που έχει λίγη γύμνια... Ελλάς το μεγαλείο σου. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 2, η Στέγη ενημερώνει το κοινό ότι υποχρεώθηκε να διακόψει την προβολή του έργου με τον τίτλο "Stills" του Kris Verdonck στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) κατόπιν καταγγελιών επί του περιεχομένου αυτού. Η βιντεοπροβολή στη συμβολή των οδών Σίνα 8 και Βησσαρίωνος συνεχίζεται κανονικά έως τις 31 Μαΐου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένας ιερωμένος ο οποίος περνούσε από την πλατεία ενοχλήθηκε και κατήγγειλε το έργο τέχνης. 









Εικόνες των έργων του εικαστικού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην free press Lifo.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης