Όταν ο Elvis, o Sinatra και ο Louis Armstrong τραγουδούσαν για τον Santa Claus

Όταν ο Elvis, o Sinatra και ο Louis Armstrong τραγουδούσαν για τον Santa Claus

Aκούστε τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα τραγούδια όλων των εποχών!

Όταν ο Elvis, o Sinatra και ο Louis Armstrong τραγουδούσαν για τον Santa Claus
«Santa Claus is Back to Town» από τον «βασιλιά της rock n roll»
Το 1957 o Εlvis Presley μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το Christmas album του, που έμελλε να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες δισκογραφικές δουλειές όλων των εποχών. Το τραγούδι έγραψαν οι Jerry Leiber και Mike Stoller και ήταν το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ.


Κλείσιμο

O Εlvis τραγουδά «Santa bring my baby back»
«I don't need a lot of presents/To make my Christmas bright/I just need my baby's arms» (Δεν χρειάζομαι πολλά δώρα/ Για να κάνω τα Χριστούγεννα μου λαμπερά/ Το μόνο που χρειάζομαι είναι την αγκαλιά του μωρού μου) τραγουδά ο «βασιλιάς» την ίδια χρονιά, το 1957, στο διαχρονικό κομμάτι «Santa, Bring My Baby Back to Me». Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε επίσης στο Christmas album του Presley και γνώρισε τεράστια επιτυχία.



O Frank Sinatra ερμηνεύει το «Santa Claus is Coming to Town»

Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει το διασημότερο τραγούδι για τον Άγιο Βασίλη «Santa Claus is Coming to Town»; Το τραγούδι γράφτηκε από τους John Frederick Coots και Haven Gillespie και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Eddie Cantor σε μία ραδιοφωνική εκπομπή, τον Νοέμβριο του 1934. Μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής, ζητήθηκαν 100 χιλιάδες αντίγραφα των παρτιτούρων του τραγουδιού και περισσότερα από 30 χιλιάδες ηχογραφήσεις πουλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες! Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τον δεξιοτέχνη του μπάντζο, Harry Reser και τη μπάντα του αλλά η πιο γνωστή είναι χωρίς αμφιβολία εκείνη του Frank Sinatra, το 1948!



«Zat You, Santa Claus?» αναρωτιέται ο Louis Armstrong
O θρύλος της της τζαζ, Louis Armstrong τραγουδάει το «Zat You, Santa Claus?» τη δεκαετία του 50', μία all time classic επιτυχία. Ο Amstrong μας παρασύρει με τους jazz ρυθμούς και τους στίχους του κομματιού που ξετυλίγουν μία χριστουγεννιάτικη ιστορία τρόμου!



Η Eartha Kitt ζητάει πανάκριβα δώρα από τον Άγιο Βασίλη

«Santa baby, I wanna yacht/ And really that's not a lot» τραγουδά η αξέχαστη Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Eartha Kitt, το 1953 στο διάσημο κομμάτι των Joan Javits και Philip Springer. Ο λόγος για το «Santa Baby» που ηχογραφήθηκε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Το κομμάτι γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία και όπως παραδέχτηκε η ίδια η Kitt χρόνια αργότερα, ήταν ένα από τα αγαπημένα της.



«I Saw Mommy Kissing Santa Claus» τραγουδά ο Michael Jackson σε ηλικία 12 ετών

Το αρχικό τραγούδι ηχογραφήθηκε από τον Jimmy Boyd στις 15 Ιουλίου 1952, όταν ήταν 13 ετών. Το τραγούδι έφθασε στην πρώτη θέση των Billboard Charts, τον Δεκέμβριο του 1952. Το τραγούδι περιγράφει τη σκηνή, όπου ένα παιδί κατεβαίνει από το δωμάτιο του για να δει τη μητέρα του να φιλά τον Santa Claus

Το τραγούδι του Boyd είχε καταδικαστεί από τη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία στην Βοστόνη όταν κυκλοφόρησε, με τη δικαιολογία ότι αναμιγνύει φιλιά και Χριστούγεννα, αγνοώντας ότι το γκι, κάτω από το οποίο πολλά ζευγάρια φιλιούνται, είναι παραδοσιακά κρεμασμένο σε πολλά σπίτια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ο Boyd αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σε συνάντηση με την Αρχιεπισκοπή. Μετά τη συνάντηση, η απαγόρευση ήρθη.

Το 1970, το οικογενειακό συγκρότημα Jackson 5, με τραγουδιστή τον 12χρονο τότε Michael Jackson, κυκλοφορεί ένα Christmas Album. Στη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά συμπεριλήφθηκε και η διασκευή  «I Saw Mommy Kissing Santa Claus». Το άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 3.5 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης