Με αφορμή την Διεθνή ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του αρχιτεκτονικού ιντερνετικού περιοδικού, Archdaily, επέλεξαν τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο. Στη λίστα φιγουράρουν μουσεία παγκοσμίου φήμης, όπως είναι το Μουσείο Ακρόπολης και το MAXXI, αλλά και πολύ λιγότερο γνωστά μουσεία που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική όπως το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.
Κλείσιμο
Οι συντάκτες του περιοδικού εκτίμησαν -όχι μόνο- τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό του, που έχει άμεση συνάφεια με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας. Αλλά και η τοποθεσία του μουσείου είναι εξαιρετική. Τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, το μουσείο μοιάζει να βρίσκεται στον «φυσικό» του χώρο. Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς