Η Κατερίνα επιστρέφει

Η Κατερίνα επιστρέφει

Ο μονόλογος του Αύγουστου Κορτώ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης και αγκάλιασε το κοινό παρουσιάζεται από τις 5 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η Κατερίνα επιστρέφει
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε θεατρικά και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Λόλεκ να τη συνοδεύει μουσικά επί σκηνής. Στην παράσταση συμμετέχει και ο ίδιος. Το έργο αυτό, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές μέσα σε τρεις εβδομάδες, επιστρέφει στην Αθήνα για τρίτη χρονιά, από τις 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 12 παραστάσεις, έως 10 Ιανουαρίου 2017.



Κλείσιμο
Πριν επιστρέψει στην πρωτεύουσα, η παράσταση θα ταξιδέψει στο Λονδίνο σε συμπαραγωγή με το Ark4Art Hellenic Centre (7-8 Νοεμβρίου) και στο θέατρο Λιθογραφείο στην Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσει 4 παραστάσεις (14 -15 και 21-22 Νοεμβρίου).

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιάς της.



Η Λένα Παπαληγούρα ενσαρκώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηρωίδα του έργου, και κατορθώνει μέσα από την ερμηνεία της να περάσει συναισθήματα απόγνωσης, πόνου, μίσους, αλλά και αγάπης, υποδυόμενη μία εναλλασσόμενη και απρόβλεπτη ψυχολογία.

Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, από τις 5 Δεκεμβρίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211 013 2002-5, 212 104 2777
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης