Φωτογραφίζοντας τους πρόσφυγες

Φωτογραφίζοντας τους πρόσφυγες

Δέκα φωτογραφίες του διάσημου καλλιτέχνη Ai Weiwei που αποτυπώνουν τη ζωή των προσφύγων στη Λέσβο

Φωτογραφίζοντας τους πρόσφυγες
O Ai Weiwei είναι ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, με καταγωγή από την Κίνα, και γνωστός πολιτικός ακτιβιστής. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Μόρια της Λέσβου για να βοηθήσει και να φωτογραφίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκεί.


Κλείσιμο

Όπως ήταν φυσικό, η κίνησή του αυτή δεν τράβηξε το ενδιαφέρον μόνο των 186 χιλιάδων χρηστών
που τον ακολουθούν στο Instagram, αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Από το Al Jazeera μέχρι το Yahoo News και από το artnet News έως την Telegraph, όλοι αναφέρθηκαν εκτενώς στην κίνησή του. Μία απλή αναζήτηση του ονόματός του στο ίντερνετ αρκεί για να καταλάβει κανείς την έκταση που πήρε το ζήτημα.



Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Ai Weiwei εστιάζουν στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σε μία από αυτές αναφέρει πως «στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια δεν υπάρχει ούτε θέρμανση, ούτε ρεύμα».



Η δουλειά του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους ακόλουθούς του, με πολλούς από αυτούς να τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει καθώς πιστεύουν ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν αποτυπώνεται επαρκώς στα διεθνή Μέσα. «Όλοι πρέπει να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες», σχολίασε κάποιος σχετικά, για να προσθέσει κάποιος άλλος πως οι εικόνες προκαλούν «πόνο».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης