Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου που συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι τόνισε τη σημασία της καταπολέμησης της «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», εν μέσω υποψιών ότι χρήματα από έναν από τους βασικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή έχουν μεταφερθεί στους βίαιους εξτρεμιστές.
«(Ο υπουργός Λιου) ... τόνισε τη ζωτική σημασία της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» ανέφερε ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. « (Ο Λιου) εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τους επόμενους μήνες ... τα δύο έθνη μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για να λάβουν αποτελεσματικά, διαρκή μέτρα ώστε να κόψουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση.
Ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι είχε προηγουμένως συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα όπου ανέφερε ότι έχει δεσμευθεί για την καταπολέμηση Ισλαμικού Κράτους. Το Κατάρ είναι μέρος της αμερικανικής συμμαχίας για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.