Έγκριση για την στρατιωτική εκπαίδευση των Σύριων ανταρτών θα ζητήσει ο Ομπάμα
Το αίτημα θα κατατεθεί σύντομα στο Κογκρέσο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ABC - Τα στρατόπεδα θα λειτουργήσουν σε χώρες της περιοχής
Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με τους επικεφαλής των κομμάτων
Η άμεση έναρξη ενός προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης των μετριοπαθών Σύριων ανταρτών, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αποτελεί μια από τις άμεσες προθέσεις του Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το ABC το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Κογκρέσο λίγες ώρες πριν το διάγγελμα για την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους.
Αν εφαρμοστεί θα είναι ένα επίσημο πρόγραμμα που θα προβλέπει την εκπαίδευση των ανταρτών σε χώρες της περιοχής, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους στρατόπεδα στο έδαφός τους.
Κλείσιμο
Ο αξιωματούχος δεν υπέδειξε ποιες είναι αυτές οι χώρες αλλά επισήμανε το ταξίδι της συμβούλου του Λευκού Οίκου κατά της τρομοκρατίας Λίζα Μονάκο σε Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Υεμένη.
Για την έναρξη ενός τέτοιου προγράμματος απαιτείται η έγκριση από το Κογκρέσο γεγονός που επισημάνθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα στη συνάντηση.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.