Βρετανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου λόγω ύποπτου αντικειμένου

Βρετανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου λόγω ύποπτου αντικειμένου

Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός του αερολιμένα - Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη - Δεν επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό - Προσωρινή διακοπή των πτήσεων προς το Λούτον

Βρετανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου λόγω ύποπτου αντικειμένου
Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο, έπειτα από ανακοίνωση πως εντοπίστηκε «ύποπτο αντικείμενο», με αποτέλεσμα να εκκενωθεί σταθμός επιβίβασης του αερολιμένα.

Όπως αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του αεροδρομίου στο Facebook «ύποπτο αντικείμενο βρέθηκε σε χώρο ελέγχου διαβατηρίων. Η απόφαση (για την εκκένωση) ελήφθη σε συνεργασία με την αστυνομία ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού».

Κλείσιμο

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μπέντφορντσαϊρ εκκενώθηκε τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο του Λούτον, που είναι το έκτο μεγαλύτερο στη χώρα και εξυπηρετεί χιλιάδες επιβατών.




Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές αρχές και πυροτεχνουργοί, ενώ πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που αναρτούσαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το χώρο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περιμένοντας νεότερα για τις πτήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση οι πτήσεις προς το Λούτον υπέστησαν προσωρινή διακοπή.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου κάλεσε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες ώστε να ενημερωθούν για τις πτήσεις τους, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας ΕasyJet δήλωσε πως δε θα πραγματοποιηθεί επιβίβαση επιβατών, ευχαριστώντας το επιβατικό κοινό για την υπομονή και την κατανόησή του.

Παράλληλα, ένας από τους πολλούς ταξιδιώτες που παρέμειναν έξω από τον τερματικό σταθμό για ώρες ανήρτησε στο προφίλ του στο Twitter ότι το προσωπικό του αεροδρομίου διένειμε μπουκάλια με νερό… Evian.

Όσοι πάντως επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο δέχονταν εντολή από τις αστυνομικές αρχές να απομακρυνθούν, ενώ οι δρόμοι της γύρω περιοχής παρέμειναν κλειστοί από τη βρετανική αστυνομία και τα αεροσκάφη που κατευθύνονταν στο Λούτον προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Το αεροδρόμιο πάντως αναμένεται να επαναλειτουργήσει κανονικά, λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Sky News η ανησυχία προκλήθηκε όταν ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε σε αποσκευή τη στιγμή που περνούσε από τον απαραίτητο έλεγχο.

Το αρμόδιο τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερευνά την αποσκευή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ενώ πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη του αντικειμένου και σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο εσωτερικό της αποσκευής δεν βρισκόταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ το αεροδρόμιο αναμένεται να επαναλειτουργήσει.



Όλα αυτά την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της έπειτα από την αποκάλυψη ότι εκατοντάδες υπήκοοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης