Λεχ Βαλέσα: Aν η Ευρώπη βοηθήσει την Ουκρανία μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

Λεχ Βαλέσα: Aν η Ευρώπη βοηθήσει την Ουκρανία μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

Ο Πολωνός εκτίμησε πως αυτός είναι ο λόγος που η Ευρώπη δεν επεμβαίνει δυναμικά - «Πρέπει να αλληλοκαταστραφούν ΝΑΤΟ και Ρωσία» αναρρωτήθηκε ρητορικά

Λεχ Βαλέσα: Aν η Ευρώπη βοηθήσει την Ουκρανία μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος
Εάν η Ευρώπη χορηγούσε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO, εκτίμησε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη Λεχ Βαλέσα, ο οποίος έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης.

Μια τέτοια κίνηση «θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Βαλέσα στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν θεωρεί πως η ΕΕ θα έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την αυτονομιστική εξέγερση των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας αυτής και η ρωσική «επίθεση» που καταγγέλλει το Κίεβο.

«Η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ρωσία διαθέτει πυρηνικά όπλα. Το NATO έχει επίσης. Πρέπει λοιπόν να αλληλοκαταστραφούν;», είπε ο Βαλέσα, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την οικονομία των χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης στην Κρίνιτσα, στη νότια Πολωνία.

Κλείσιμο
«Για αυτόν τον λόγο η ΕΕ δεν σταματά να απευθύνει την έκκληση: σταματήστε να κάνετε παλαβομάρες! Για αυτόν τον λόγο δεν επεμβαίνει τόσο σθεναρά», εκτίμησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης