Συνάντηση κορυφής Πούτιν-Ποροσένκο στο Μινσκ

Συνάντηση κορυφής Πούτιν-Ποροσένκο στο Μινσκ

Στις 26 Αυγούστου οι συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας με βασικό θέμα τη «σταθεροποίηση της κατάστασης» στην ανατολική Ουκρανία

Συνάντηση κορυφής Πούτιν-Ποροσένκο στο Μινσκ
Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν στις 26 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Βασικό θέμα της συνάντησης, όπως δήλωσε ο Ποροσένκο, θα είναι η «σταθεροποίηση της κατάστασης» στην ανατολική Ουκρανία. «Στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας.

Εκτός από τον Ποροσένκο ο Πούτιν θα συναντηθεί και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Εμπορικής Ένωσης Ευρασίας την οποία αποτελούν Ρωσία, Καζακστάν και Λευκορωσία.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από τις αρχές Ιουνίου την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους ρωσόφωνους αντάρτες ξεπερνά τους 2.000.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης