Συρία: Όταν ένας Ιάπωνας μισθοφόρος έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών

Συρία: Όταν ένας Ιάπωνας μισθοφόρος έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube οι τζιχαντιστές τον ρωτούν γιατί φοράει στρατιωτικές μπότες, γιατί έχει μαζί του όπλο και γιατί δεν έχει κάμερα, αφού δηλώνει δημοσιογράφος


Συρία: Όταν ένας Ιάπωνας μισθοφόρος έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών
Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έζησε ένας Ιάπωνας μισθοφόρος, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε και ανακρίθηκε από τους εξτρεμιστές στο Χαλέπι της Συρίας.

Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube απεικονίζει τον άτυχο άντρα να ανακρίνεται υπό την απειλή μαχαιριού, από τζιχαντιστές οι οποίοι μιλούν αγγλικά, με άψογη βρετανική προφορά.

Στο εν λόγω βίντεο ο άντρας αναφέρει ότι ονομάζεται Haruna Yukawa, ότι είναι γιατρός και δημοσιογράφος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και προκύπτουν από τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως μισθοφόρο σε μια «στρατιωτική εταιρεία» και συγκεκριμένα την ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία, «Private Military Company».

Κλείσιμο
Οι τζιχαντιστές τον ρωτούν στο βίντεο γιατί φοράει στρατιωτικές μπότες, γιατί έχει μαζί του όπλο και γιατί δεν έχει κάμερα, αφού δηλώνει δημοσιογράφος.

Κι όλα αυτά την ώρα που η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ερευνά τις αναφορές για την κράτηση ενός πολίτη της από παραστρατιωτικούς κοντά στο Χαλέπι.

Για την ώρα, πάντως, η τύχη του Haruna Yukawa αγνοείται...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης