«Πράσινο φως» στην συμφωνία Alitalia-Etihad

«Πράσινο φως» στην συμφωνία Alitalia-Etihad

Το απόγευμα  της Παρασκευής πρόκειται να μπουν οι τελικές υπογραφές

«Πράσινο φως» στην συμφωνία Alitalia-Etihad
Η συμφωνία για την πώληση του 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia στην αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα. Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι «η συμφωνία έκλεισε και αύριο το απόγευμα πρόκειται να μπουν οι τελικές υπογραφές».

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «μετά από τα χθεσινά, αρνητικά στοιχεία που παρουσίαζαν αρνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας, πρόκειται για μια κίνηση που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της Ιταλίας».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εργαζόμενοι της Alitalia θα μειωθούν κατά 2.171 πρόσωπα, ενώ η Etihad θα καταβάλλει, συνολικά, περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την οικονομική ενίσχυση, την κάλυψη μέρους των χρεών και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ιταλικής εταιρίας.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, προβλήματα έχουν προκύψει στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο, όπου οι υπεύθυνοι για την φορτοεκφόρτωση αποσκευών των πτήσεων Αlitalia, κάνουν λευκή απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προγραμματισμένη μείωση του προσωπικού, η οποία αποτελεί έναν από τους όρους για την υπογραφή της συμφωνίας με την Etihad.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορισθεί η ταλαιπωρία των επιβατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης