Κορυφαίοι ηγέτες του Ιράν χρησιμοποίησαν το Twitter για να στείλουν χριστουγεννιάτικες ευχές που εξήραν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, συνεχίζοντας την προβολή της χώρας μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ξεπερνώντας τον ισλαμικό εξτρεμισμό του παρελθόντος.
"Είθε ο Ιησούς Χριστός, ο Προφήτης της αγάπης και της ειρήνης, να ευλογεί όλους μας αυτή την ημέρα. Εύχομαι Καλά # Χριστούγεννα σε όσους Χριστιανούς γιορτάζουν μέσα στο Ιράν και σε ολόκληρο τον κόσμο", ήταν το tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί. (May Jesus Christ, Prophet of love & peace, bless us all on this day. Wishing Merry #Christmas to those celebrating, esp Iranian Christians.
Ένα άλλο tweet από τον λογαριασμό του σκληροπυρηνικού ηγέτη των σιιτών Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έλεγε" ο Ιησούς Χριστός # , ο Υιός της # Μαρίας , ήταν ένας κήρυκας της χάριτος του Θεού , που έδωσε την του ευλογία και την καθοδήγηση του στον άνθρωπο. "
Ο επικεφαλής του ιρανικού διαπραγματευτή των πυρηνικών και υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ζαβάντ Ζαριφ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: "Είθε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει τη χαρά , την ειρήνη, και την συμπόνια σε όλους τους πολίτες μας για το επόμενο έτος . Καλά Χριστούγεννα!''
Ιρανοί ηγέτες έχουν εξαγγείλει χριστουγεννιάτικα μηνύματα και στο παρελθόν, επικαλούμενοι τις διδασκαλίες του Ιησού, ο οποίος θεωρείται ένας προφήτης του Ισλάμ.
Η ύπαρξη των επίσημων λογαριασμών των Ρουχανί και Χαμενεΐ είναι ένα σημαντικό βήμα για ένα έθνος όπου το Twitter και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το YouTube, είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες .
Τα μηνύματα που έρχονται από το Ιράν επιδιώκουν να αναμορφώσουν τις σχέσεις της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις έπειτα από τρεις δεκαετίες διπλωματικής αποξένωσης μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.
Το Ιράν συμφώνησε πρόσφατα να παγώσει τις προσπάθειες για πυρηνική ανάπτυξη, σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση ορισμένων οικονομικών κυρώσεων, ενώ οι συνομιλίες να συνεχιστούν με σκοπό την τελική συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει την μη κατασκευή πυρηνικού όπλου από μέρος της Τεχεράνης.
Ωστόσο, το Ισραήλ και ορισμένοι νομοθέτες των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν δεν προτίθεται πραγματικά να εγκαταλείψει την προσπάθειά του για ένα πυρηνικό όπλο.
Ο Ρουχανί επιμένει πως πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι για ειρηνικούς σκοπούς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι λέει ότι οι διαπραγματεύσεις θα δείξουν αν αυτό είναι αλήθεια, καθώς η τελική συμφωνία θα απαιτήσει από το Ιράν να εγκαταλείψει την τεχνολογία για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής.