Έκανε την ανατροπή ο Ατρόμητος στα Χανιά

Έκανε την ανατροπή ο Ατρόμητος στα Χανιά

Ο Πλατανιάς προηγήθηκε με ένα απίστευτο αυτογκόλ (Κιβρακίδης), όμως ο νέος Λε Ταλέκ και ο παλιός Ναπολεόνι... γέλασαν τελευταίοι κι ο Ατρόμητος έφυγε νικητής (1-2) από τα Χανιά! Στην κορυφή με «2 στα 2» οι Περιστεριώτες

Έκανε την ανατροπή ο Ατρόμητος στα Χανιά
Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Πλατανιά ο Ολιμπά ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί δεξιά στην άμυνα, ο Βάντερσον αριστερά και οι Μπανανά, Σελίν στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς και μπροστά τους δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Ντίνας και στον άξονα ο Μιλούνοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Για τον Ατρόμητο ο Γκορμπούνοφ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπιτόλο το αριστερό και τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Γοδόι, Ουσέρο, με τον Γρηγορίου να βάζει στον άξονα του Πίτου Γκαρσία. Δεξιά του ο Ούμπιντες και αριστερά του ο Μαρσελίνιο. Μοναδικός προωθημένος ο Ναπολεόνι.

Καλύτερος ο Πλατανιάς, 1-0 με περίεργο αυτογκόλ Κιβρακίδη

Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να έχει προβλήματα στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι από νωρίς επέβαλαν τον ρυθμό τους και μόλις στο 2' απείλησαν, όταν ο Γιακουμάκης έδωσε αριστερά στον Μιλούνοβιτς, που έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γκορμπούνοφ.

Κλείσιμο
Στο 12' ιο Μιλούνοβιτς σούταρε άουτ από δεξιά, ενώ στο 19' ήρθε το γκολ για τους Χανιώτες. Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κιβρακίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε πάνω στον Γκορμπούνοφ, ο οποίος απλά κοίταζε, για να χτυπήσει στο σώμα του δεξιού μπακ του Ατρομήτου και να καταλήξει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να βγουν μπροστά, όμως χωρίς ουσία, με τους παίκτες του Παράσχου να έχουν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το διαγώνιο σουτ του Κουλιμπαλί από δεξιά πέρασε δίπλα από την εστία του Γκορμπούνοφ στο 35', ενώ αυτό του Γκνιάτιτς στο 44' κόντραρε στον Λαζαρίδη.

Μέσα ο Λε Ταλέκ και 1-1

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Πλατανιά να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη ο Γρηγορίου αποφάσισε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Λε Ταλέκ και Μπρίτο.

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν αρκετά σε άμυνα κι επίθεση, μπήκαν δυνατά και απείλησαν στο 47', όταν το δυνατό σουτ του Μαρσελίνιο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.

Ο γκολκίπερ των Χανιωτών, όμως, δεν μπόρεσε να αντιδράσει τρία λεπτά αργότερα. Ο Βραζιλιάνος πρωταγωνίστησε και σε αυτή τη φάση, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λε Ταλέκ με ωραία κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Πιέσε ο Πλατανιάς, ανατροπή με Ναπολεόνι

Γεγονός που ανάγκασε τον Πλατανιά να βγει μπροστά και να πιέσει χάνοντας και μερικές καλές ευακιρίες για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ωστόσο, δεν είχε την εκρηκτικότητα του πρώτου μέρους, με τον Ατρόμητο να είναι καλά στημένος αμυντικός.

Ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε την κεφαλιά του Κουλιμπαλί στο 70', ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ στο 76' και στη σέντρα του Γκόμεζ από αριστερά η μπάλα κόντραρε στον Γιακουμάκη και πέρασε παράλληλα προς την εστία των Περιστεριωτών. Αφού οι παίκτες του Παράσχου δεν μετουσίωσαν την πίεση σε γκολ, ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου ότι όταν δεν το βάζεις θα το φας.

Ο Λε Ταλέκ κέρδισε φάουλ στα αριστερά έξω από την περιοχή, ο Ούμπιντες το εκτέλεσε και ο Ναπολεόνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα, που βρήκε και στον Μπανανά, στα δίχτυα για να κάνει την ανατροπή για την ομάδα του.

Φώναξαν για χέρι

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να... σώσουν στην παρτίδα στο φινάλε, τη στιγμή που έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν για πέναλτι που δε δόθηκε στο 89'. Ο Μπιτόλο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το ματς αντί για την άσπρη βούλα. Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ατρόμητος έκανε το 2Χ2 για να πιάσει στην κορυφή τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Man of the match: Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο ματς, όμως ο Ναπολεόνι... χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο, ενώ ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατανιάς του δευτέρου μέρους. Οι Χανιώτες δεν είχαν την εκρηκτικότητα του πρώτου ημιχρόνου κι έπεσαν πάνω στην καλή άμυνα του Ατρομήτου, που βελτιώθηκε στην επανάληψη.

Στο ύψος του: Ο Λε Ταλέκ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ατρομήτου και ισοφάρισε για την ομάδα του. Καλό ματς και από Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κιβρακίδης στο 19'. Στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε πάνω στον Γκορμπούνοφ, αυτός αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε τον δεξιό μπακ του Ατρομήτου πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Το στραγάλι: Πολλά λάθη από τον Θάνο και τους βοηθούς του. Πολλές λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, που δεν ήταν καν, και φυσικά το πέναλτι που δε δόθηκε στο 89' στο χέρι του Μπιτόλο μέσα στην περιοχή.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (85' Γουνδουλάκης), Ντίνας (65' Γκόμεζ), Μιλούνοβιτς (77' Μενδρινός), Γιακουμάκης.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46' Μπρίτο), Γοδόι (46' Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία (67' Στόιτσεφ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ουσέρο, Ναπολεόνι.

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης