Eδιναν για έξι μήνες σύνταξη σε 2.853 νεκρούς!

Eδιναν για έξι μήνες σύνταξη σε 2.853 νεκρούς!

Συνολικά 48,5 εκατ. ευρώ είχαν καταλήξει στους λογαριασμούς συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει


Eδιναν για έξι μήνες σύνταξη σε 2.853 νεκρούς!
Κι όμως, συνολικά 2.853 νεκροί έπαιρναν κανονικά τη σύνταξή τους από το δημόσιο έως και έξι μήνες μετά την ημερομηνία θανάτου τους!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, για τα στοιχεία που προέκυψαν από την καταγραφή των συνταξιούχων του δημοσίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου 2014, συνολικά
48,5 εκατ. ευρώ είχαν καταλήξει στους λογαριασμούς συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, το υπουργείο αναζητά 1.160 συνταξιούχους του Δημοσίου οι οποίοι, ενώ εισέπρατταν συντάξεις, δεν μπήκαν στη διαδικασία να απογραφούν.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας διευκρινίζει ότι έχει ανακτηθεί το ποσό των 33,2 εκατ. ευρώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έπειτα από αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ανακτηθεί το ποσό των 33,2 εκατ. ευρώ, με τους παρακάτω τρόπους:

-22,7 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, μέσω ΔΙΑΣ.
-10,5 εκατ. ευρώ, εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού (2,6 εκατ. ευρώ) και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους (7,9 εκατ. ευρώ).

Για το υπόλοιπο ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης