Έχω να σου πω πολλά παραμύθια!

Έχω να σου πω πολλά παραμύθια!

Ιστορίες που ήρθαν για να ακονίσουν τη φαντασία και να φωτίσουν τα όνειρα των παιδιών

Έχω να σου πω πολλά παραμύθια!
Μία μάγισσα που τρώει αριθμούς, ένα παραχαϊδεμένο ποντικάκι που όλη μέρα κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα, μία αληθινή ιστορία, κάλεσμα συμφιλίωσης για όλους τους λαούς του κόσμου, μία... ξεδοντίατρος και πολλές ακόμη ιστορίες ήρθαν για να ακονίσουν τη φαντασία και να φωτίσουν τα όνειρα των παιδιών.

Ιούλιος Ζέβρα. Στην Αρένα με τους Ρωμαίους: Ώστε νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τις ζέβρες, έτσι; Είναι ωραίες, τρώνε γρασίδι και χμ… καταλήγουν σχεδόν πάντα στα σαγόνια των λιονταριών. Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι λιγάκι βαρετές και ανόητες. Αλλά ένας καβγάς με έναν γκρινιάρη μονομάχο μπορεί να κάνει θαύματα και να αλλάξει μια ζέβρα… Γι’ αυτό, λοιπόν, ενώστε δυνάμεις και ζητωκραυγάστε για τον ριγωτό ήρωά μας, τον Ιούλιο, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει στην πιο θανάσιμη αρένα της παγκόσμιας ιστορίας: το ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ! ΑΠΛΩΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΟΓΟ (ή Ντέμπρα…)

Κλείσιμο
Συγγραφέας: Γκάρι Νόρθφιλντ. Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη (Από 7 ετών)

Η ξεδοντίατρος: Σκοτάδι είχε πέσει στην πόλη. Περίεργα πράγματα συνέβαιναν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Τα παιδιά έβαζαν τα δόντια που τους έπεφταν κάτω από το μαξιλάρι τους πριν κοιμηθούν περιμένοντας με αγωνία τη νεράιδα των δοντιών να τα πάρει και να τους αφήσει πίσω ένα νόμισμα. Το πρωί ξυπνούσαν και έβρισκαν κάτω από το μαξιλάρι τους κάτι τρομερό. Ένα νεκρό γυμνοσάλιαγκα. Μια ζωντανή αράχνη. Εκατοντάδες έντομα να έρπονται. Ή άλλα, χειρότερα. Πολύ χειρότερα... Αυτά ήταν δαιμονικά πράγματα. Αλλά ποιος ή τι τα έκανε; Διάβασε το βιβλίο και θα το μάθεις!

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουίλιαμς. Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου. Εικονογράφηση: Τόνι Ρος (Από 9 ετών)

Με 6 κλικ: Η Βίβιαν έχει μεγαλώσει στην πρωτεύουσα, με πολλές ανέσεις. Ωστόσο όλα θα αλλάξουν όταν η οικογένειά της θα αναγκαστεί να μετακομίσει στην επαρχία εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Ο Στέργιος είναι παιδί του χωριού, συνηθισμένο να ζει κοντά στη φύση. Έχει μάθει να συμμετέχει στον αγώνα των μεγάλων για επιβίωση. Όταν τα δυο παιδιά συναντιούνται βλέπουν μόνο όσα τους χωρίζουν. Η κοινή αγάπη τους όμως για την τέχνη της φωτογραφίας και για ένα περιβόλι με ροδιές, καθώς και η εμπλοκή τους στη λύση ενός μυστηρίου φέρνουν τελικά τον έναν κοντά στον άλλον. Μια τρυφερή, αισιόδοξη ιστορία που προωθεί την έννοια της αποκέντρωσης και δείχνει ότι στη ζωή πάντα δίνονται νέες ευκαιρίες, αρκεί να θέλει κάποιος να τις εκμεταλλευτεί.
Συγγραφέας: Γιώτα Φώτου (Από 9 ετών)

Το ποντίκι στη στέγη: O Ρόμπι είναι ένα παραχαϊδεμένο ποντικάκι που όλη μέρα κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα. Όταν ο πατέρας του, απογοητευμένος, ρωτά τον βιβλιοπόντικα ξάδελφό του τι να κάνει με τον τεμπέλη γιο του, εκείνος του λέει: «Ο Ρόμπι πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού, να γνωρίσει τον κόσμο και να αποκτήσει εμπειρίες». Έτσι ο Ρόμπι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες αλλά και γνώσεις, από το υπόγειο του σπιτιού μέχρι τα κεραμίδια της στέγης…
Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου. Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος (Από 7 ετών)

Δεν πάω σχολείο!: Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.
Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (Από 3 ετών)

Η καμπανούλα της Ειρήνης: Από τις ιστορίες του παππού Αριστοφάνη μέχρι τις μέρες μας έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, μα ο κυρ Πόλεμος εξακολουθεί να απειλεί την Ειρήνη. Όχι με κάποιο γιγάντιο γουδοχέρι, μα με άλλα, πιο εξελιγμένα όπλα. Κι όμως, ακόμα κι αυτά τα όπλα κάποτε δε βρίσκουν τον στόχο τους. Γιατί όλο και κάποιο αγγελάκι, κάποιο περιστέρι, ένα αστεράκι βρίσκονται στο διάβα τους και τους δείχνουν τον δρόμο της αγάπης. Όπως συνέβη και με την καμπανούλα της Ειρήνης. Μια αληθινή ιστορία, κάλεσμα συμφιλίωσης για όλους τους λαούς του κόσμου.
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης. Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη (Από 7 ετών)

Η μαγισσούλα που έτρωγε αριθμούς: Η μαγισσούλα Φριντανίτα και οι φίλες της είναι πολύ στενοχωρημένες. Ξαφνικά έχασαν τις μαγικές τους ικανότητες! Γιατί, ενώ ζητούν μήλα, φανερώνεται μια καμήλα; Ποιος φταίει που τα ξόρκια αποτυγχάνουν και αντί για παγίδες γέμισε το κάστρο με…γίδες; Ένα παραμύθι που με διασκεδαστικό τρόπο φανερώνει στα παιδιά την αξία των συλλαβών και των φωνημάτων, και πώς αυτά επηρεάζουν τη σημασία των λέξεων.
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Τσιαμπαλή. Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου (Από 5 ετών)

Info: Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης