Block: Μία έκθεση σε άσπρο μαύρο!

Block: Μία έκθεση σε άσπρο μαύρο!

Εγκαινιάζεται απόψε το βράδυ στις οκτώ στο  Project room Owl Art Space

Block: Μία έκθεση σε άσπρο μαύρο!
Ποιo είναι το περίγραμμα που θα επικρατήσει;  Και μέσα από ποια διαδικασία υλοποίησης; Σε αυτά τα καλλιτεχνικά ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν μέσα από τα σχέδια τους οι εικαστικοί στην έκθεση «block σε άσπρο μαύρο» που εγκαινιάζεται απόψε -Τρίτη 28 Ιανουαρίου- στις οκτώ στο  Project room Owl Art Space.

Μέσα από  διαφορετικές πλαστικές προσεγγίσεις, οι Κορνήλιος Γραμμένος, Γεωργία Δαμοπούλου, Αιμιλία Μπαντούνα, Αλεξάνδρα  Νασιούλα, Μαρούσα Παραβάλου και Μυρτώ Σταμπούλου, συνοψίζουν το καθημερινό βίωμα ,σε ποιητική εναλλαγή φωτός–σκοταδιού και  αντανακλούν την μελαγχολία του τόπου.

Κλείσιμο


Η έκθεση «Block σε άσπρο-μαύρο» κινείται μεταξύ  πραγματικού και συμβολικού. Από τα σχεδιαστικά block έως το «μπλοκάρισμα» με την έννοια του εμποδίου, αυτοαναφορικά με την έννοια της αναζήτησης και θέσης και αναφορικά με την κατάσταση της πραγματικότητας της κοινωνικοπολιτικής κρίσης.



Σε μία κοινωνία second life, άχρονη, άτοπη, απέραντη, με πολλά στερητικά α-, οι άνθρωποι  υπάρχουν σε  μια λογιστική λογική, αριθμών και ψηφίων και κατοικούν ά-στέγη, σε διαμερισματικά block από μπετόν.

Οι καλλιτέχνες με τα σχέδια τους στην έκθεση block επιχειρούν μία διττή ανάγνωση της πραγματικότητας του συμβόλου και του περιεχομένου, με μια αντεστραμμένη οπτική, αυτή της μεταφοράς και της πραγματικότητας  της ευτοπίας , αποκαλύπτοντας έτσι τις δυνατότητες της δημιουργίας  εν γένει, του ελάχιστου και του μέγιστου, του πλήρους και περιεκτικού…



Γενικές πληροφορίες: 

Εγκαίνια  έκθεσης: Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 20:00                  
Διάρκεια: Έως 28 Φεβρουαρίου

Project room Owl Art Space
Θέσπιδος 10, Ακρόπολη.

Επιμέλεια  έκθεσης. Αλεξάνδρα Νασιουλα ,Σοφία Κυριακού
Ώρες λειτουργίας  5.00μμ-8.00μμ καθημερινά, Σάββατο 1.00μμ – 6.00μμ (Τετάρτη κλειστά)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης