Με φωνή και με βιολί!

Με φωνή και με βιολί!

Ο Κερκυραίος Παναγιώτης Λάμπουρας είναι ο τραγουδιστής – βιολιστής που γράφει και ερμηνεύει τα δικά του τραγούδια αλλά κάνει και επιτυχημένες διασκευές σε γνωστά τραγούδια

Με φωνή και με βιολί!
Την 1η Νοεμβρίου 2017 κυκλοφόρησε το τραγούδι του “Τα Μεσάνυχτα” σε παραγωγή/ενορχήστρωση του Γιώργου Ανδρέου. Αυτή την περίοδο συνοδεύει το δίδυμο Βίκυς Καρατζόγλου και Μίνωος Θεοχάρη στις εμφανίσεις τους στο Σταυρό του Νότου (plus). Στην ίδια σκηνή θα εμφανισθεί και εκείνος παρέα με τον Ηλία Μαυροσκούφη στις 29 Νοεμβρίου.  



Ο λόγος για τον βιολιστή – τραγουδιστή Παναγιώτη Λάμπουρα. Σε μια ανάρτηση του Ηλία Μαυροσκούφη στο facebook διαβάζω: «Με τον Panagiotis γνωριστήκαμε στους "Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού" το 2014 ενώ και το 2015 συμμετείχαμε στην παράσταση "Νέοι συνθέτες μελοποιούν Έλληνες ποιητές". Τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετές εμφανίσεις και κάθε φορά θαύμαζα, και "ζήλευα" θα έλεγα, την καλλιτεχνική του οντότητα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή τη φορά θα μοιραστούμε την ίδια σκηνή παρέα!».
Κλείσιμο

Ο Παναγιώτης που έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να «γεμίζει» τη σκηνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. 

Σε ηλικία 5 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής με καθηγήτρια βιολιού την Εύα Παππά, όπου και συνέχισε στην τάξη της μέχρι τα 18 του χρόνια στο Ιόνιο Ωδείο της Κέρκυρας. 

Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για σπουδές και συνεχίζει τα μαθήματα βιολιού στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Εκεί βρίσκεται στην τάξη της Ρωσίδας καθηγήτριας Νόνας Γιαλαμά μέχρι και το 2012 απ' όπου και αποκτά δίπλωμά Βιολιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

Tο 2013 αποφασίζει να μετακομίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία για να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές. Σε διάστημα δύο ετών παρακολούθησε μαθήματα στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με την Elisabeth Perry (απόφοιτη του Menuhin School, Julliard School of Arts) και στο Codarts (Ρότερνταμ) με τους Goran Gibragevic και Misha Furman. Οι ανοιχτοί ορίζοντες του εξωτερικού τον βοηθούν να βρεθεί σε διάφορα μουσικά πεδία και να έρθει σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς. 



Κατά την περίοδο 2009-2011 συνεργάζεται ως τραγουδιστής με τα μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Έπειτα από αρκετές εμφανίσεις σε καλλιτεχνικούς χώρους και μουσικές σκηνές της Αθήνας καθώς και την εμπειρία του από το εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα για τους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Το κομμάτι του – μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση και ερμηνεία- με τίτλο “Ο Βράχος” προκρίνεται στον Τελικό των Αγώνων ύστερα από επιλογή ανάμεσα σε 400 κομμάτια. Ο Τελικός πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και το κομμάτι απέσπασε εύφημο μνεία για την ενορχήστρωση και την ερμηνεία. 

Τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, μελοποίησε και ερμήνευσε δύο ποιήματα. Το “Παλιό Βιολί” του Ιωάννη Πολέμη και το “Φως” του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, παρουσιάστηκαν στην μεγάλη γιορτή των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, σε μια συναυλία πολλών καλλιτεχνών, που έλαβε χώρα στην κεντρική σκηνή της Στέγης.



Τον Σεπτέμβρη του 2015 έλαβε μέρος στην μουσικοθεατρική παράσταση “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με σολίστ την Έλλη Πασπαλά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Πρόσφατα ξεκίνησε το ιδιαίτερο project με τίτλο “The Drill Project” που αφορά τη βιντεοσκόπηση/ζωντανή ηχογράφηση μουσικής, μέσα σε παρατημένα κτήρια, εγκαταλελειμμένους χώρους καθώς και σε σημεία όπου δεν υπάρχει πλέον ζωή.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου “Φίλιππος Νάκας” με καθηγήτρια την Έλλη Πασπαλά.

Έχει διασκευάσει το αγαπημένο κομμάτι του Γιώργου Ζαμπέτα “Χίλια Περιστέρια” σε μια σύγχρονη εκτέλεση και ενορχήστρωση.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ένα ευρύτερο πλαίσιο καλλιτεχνικής δημιουργίας που εμπεριέχει τη μουσική σύνθεση, το βιολί και το τραγούδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης