Το tango του Νότου

Το tango του Νότου

Μελωδίες Αργεντίνων μαέστρων κάτω από την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού

Το tango του Νότου
Ο επίσημος φορέας Acropolis Tango Festivals, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, παρουσιάζει την παράσταση Τango del Sur (Το Tango του Νότου) στο Ηρώδειο, πλημμυρίζοντας τον Βράχο της Ακρόπολης από αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Αργεντίνων μαέστρων, στην τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, πάθος για την αγάπη και τον έρωτα, σχέσεις που μεταμορφώνονται σε μουσική και χορό… Πρόκειται για μία παράσταση αφιερωμένη στο Tango που γεννήθηκε στο Νότο από τις μουσικές κουλτούρες και τις παραδόσεις των μεταναστών.

Κλείσιμο
Η εν λόγω χορευτική παράσταση βασίστηκε στην αληθινή ιστορία του Tango, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Natalia Ηills, η οποία έρχεται από το Μπουένος Άιρες για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε αποκλειστικότητα και για μία μόνο παράσταση στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Οι χορευτές της Compañia «Τangueros del Sur» αναβιώνουν με αυθεντικές ερμηνείες και δυναμισμό τη χορευτική εξέλιξη του Tango, μέσα από το «Pomper el Piso», τη σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου.

Τους ταλαντούχους χορευτές θα συνοδεύει επί σκηνής η οκταμελής ορχήστρα “Evocation live plus”, υπό τη διεύθυνση του Αργεντίνου μαέστρου Patricio Villarejo, ο οποίος έχει ετοιμάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες της Χρυσής Εποχής του τάνγκο, από τους Carlo Gardel, Lepera, Juan D ‘Arienzo, Anibal Troilo και José María Contursi, μέχρι τον επαναστατικό και ριζοσπαστικό Αstor Piazzolla.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης