Φωνές στο Μεταξουργείο

Φωνές στο Μεταξουργείο

Το εμβληματικό έργο του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη

Φωνές στο Μεταξουργείο
Οι «Φωνές» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, ενώνουν για πρώτη φορά τον Δημήτρη Καταλειφό, την Όλια Λαζαρίδου, τη Λουκία Μιχαλοπούλου και τον Νίκο Πουρσανίδη επί σκηνής, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από τις 24 Μαΐου και για δέκα μόνο παραστάσεις. Τη διανομή συμπληρώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ, με τα μονόπρακτά του «Κάπου στην Αλάσκα», «Νύχτα», «Οικογενειακές φωνές» και «Ένα για το δρόμο», ανατρέχοντας στα παιδικά του χρόνια σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης του έργου: «Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με τον χρόνο, τον σύντροφο, την οικογένειά μας και την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς κατασκευάζοντας γερά άλλοθι, διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα».

Τα μονόπρακτα του Πίντερ, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται για πρώτη φορά σ' αυτή τη θεατρική σύνθεση. Η ποιητική και φιλοσοφική ματιά του γίνεται το όχημα για να προσεγγίσουμε και πάλι τον σύγχρονο άνθρωπο στον πυρήνα του, στις πιο κοντινές του σχέσεις, στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια σφαίρα.

Info
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Μεταξουργείο
Παραστάσεις: Τετάρτη 24 Μαΐου-Κυριακή 4 Ιουνίου στις 21:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 013 2002
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης