Τα Ιλίσια εκτός ορίων

Τα Ιλίσια εκτός ορίων

Λογοτεχνικά κείμενα παίρνουν ζωή στη σκηνή, μέσα από την παράσταση των So7 στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Τα Ιλίσια εκτός ορίων
Η So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης και Φρόσω Κορρού) επιστρέφει στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης για να συνεργαστεί με την ποιήτρια Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και τον συνθέτη Κώστα Ξενόπουλο στη θεατρική παραγωγή με τίτλο «Εκτός ορίων». 

Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό θέαμα με άξονα την ομορφιά της ζωής. Η τρισδιάσταση τεχνολογία video mapping συνδυάζεται πρωτοποριακά με τις μοναδικές χορογραφίες που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις της So7 για να δώσουν ζωή σε κείμενα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει στο θέατρο. 

Κλείσιμο
Η So7 συνεργάζεται με έξι νέους ηθοποιούς σε μια αλληγορία που αποδεικνύει ότι είναι ωραίο να είσαι θνητός εδώ και σήμερα, ότι ακόμα κι όταν βρεθείς στον πάτο το φως απ’ έξω θα δείξει καινούρια πράγματα, ότι μπορεί μια μέρα να είναι όλα άσχημα, αλλά την επομένη θα γεμίσουν όλα με έρωτα και δύναμη. Κι ίσως όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά η ζωή είναι κάτι που μπορεί «αύριο να το λατρέψουμε όπως ακριβώς είναι». 

Οι έξι νέοι λένε και ζουν ιστορίες για πηγάδια, πουλιά, αιμοδιψείς πολέμαρχους, έφηβα κορίτσια και θεούς. Αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο, από τον οποίο τους φτάνουν νέα και ειδήσεις σαν αντανακλάσεις φωτός, βρίσκουν τη δύναμη ν’ αντέξουν, να δημιουργήσουν, να ερωτευτούν, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να μας προκαλέσουν βαθύ θαυμασμό. Είναι δική τους επιλογή πότε θα επιστρέψουν, πότε θα φανερωθούν στον κόσμο πάλι και κυρίως με ποιον τρόπο.

Η So7 στήνει μια σκηνική σύνθεση για την ομορφιά και τη δύναμη της ζωής σε κείμενα των Μαγιακόφσκι, Μακρίδη, Σεφέρη, Πάουντ, Πρεβέρ, Χάινε, Σαχτούρη, Μπόρχες, Κάλβου, Πόε, Λαπαθιώτη, Παρασκευοπούλου, Χικμέτ κ.ά. Κάθε λέξη που ακούγεται στην παράσταση προέρχεται κι από κάποιο ποίημα που ζωντανεύει με εργαλείο την τελετουργία της ίδιας της ζωής. Το μαγικό θεατρικό περιβάλλον δημιουργείται από τρισδιάστατες προβολές με την τεχνολογία του video mapping. 

Info
«Εκτός ορίων»
Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 721 0045
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης