Από τη Ρωσία με post-punk

Από τη Ρωσία με post-punk

Οι Ρώσοι underground πρωτοπόροι της post-punk σκηνής, Human Tetris, επανενώθηκαν και εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Από τη Ρωσία με post-punk
Οι Human Tetris ξεκίνησαν ως μια παρέα φίλων επηρεασμένοι από συγκροτήματα, όπως οι Chameleons, οι Smiths και οι Josef K και δημιούργησαν το γκρουπ τους το 2009. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “Happy way in the maze of rebirth”, το 2012 έχοντας ήδη τρία κριτικά καταξιωμένα και «κλασσικά» αξιολογημένα EPs στη δισκογραφία τους. Ωστόσο, το 2013 πάνω στην καλλιτεχνική και εμπορική τους κορύφωση παίρνουν την απόφαση να διαλυθούν ανεξήγητα, αφήνοντας κριτικούς και κοινό με την αψεγάδιαστη, αλλά σύντομη δισκογραφία τους, καθώς και με ένα μεγάλο κρίμα για όσους δεν πρόλαβαν να τους απολαύσουν στη σκηνή. 



Κι ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα θα ξανασχοληθούμε με την περίπτωση των Human Tetris, μια λιτή ανακοίνωση στα μέσα Νοεμβρίου του 2016 μας προετοίμασε πέρα από την αναπάντεχη επανένωσή τους για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, αλλά και μίας Ευρωπαϊκής περιοδείας. Οι εξαιρετικοί εκπρόσωποι της εγχώριας ρωσικής και όχι μόνο post punk και new wave σκηνής των '00s, επιστρέφουν το 2017 με το καινούργιο τους άλμπουμ “River Pt. 1” καθώς και με μια σειρά συναυλιών που θα τους φέρει και στη χώρα μας σε μία από τις επιλεγμένες ευρωπαϊκές συναυλίες τους, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Death Disco.

Κλείσιμο
Στο πλευρό τους θα βρεθούν οι Daphne and the Fuzz, που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα, δίνοντας μορφή και αισθητική στα κομμάτια που έγραφε στο πιάνο έως τότε μόνη της η Δάφνη. Την άνοιξη του 2016 βγήκε ο πρώτος τους ομώνυμος δίσκος από την Inner Ear. Vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη soul και τα blues, groovy μπασογραμμές και ονειρικές Mellotron ενορχηστρώσεις, συνοδεύονται από στίχους που διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ενηλικίωση, τις προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Info
Death Disco 
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Αθήνα
Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 21:30
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης