Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού

Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού

Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις στους χώρους του, όπου θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, μουσικές συναυλίες και προβολές ταινιών

Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού
Με φόντο την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για μια τριετή δωρεά για τη στήριξη ενός πιλοτικού προγράμματος μετεκπαίδευσης για νέους αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους και νεαρούς αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας, το οποίο υλοποιείται από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη -ένα πρόγραμμα αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων-, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει τις εκδηλώσεις στους χώρους του, όπου θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, μουσικές συναυλίες και προβολές αγαπημένων σύγχρονων και ασπρόμαυρων ταινιών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω τις δραστηριότητες μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Πέμπτη 19/01, 18.00-20.00 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Digital CV

Κλείσιμο
Το βιογραφικό στα χρόνια της ψηφιακής οικονομίας και των κοινωνικών δικτύων δεν βρίσκεται μόνο στο χαρτί. Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία για την επαγγελματική σας ταυτότητα. Παράλληλα θα συζητήσουμε για τη στρατηγική των κοινωνικών δικτύων, την παρουσία και το περιεχόμενο που θα μοιραστείτε με το επαγγελματικό σας περιβάλλον, αλλά και για συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά. Από το LinkedIn στο Instagram και από το Pinterest στο about.me - θα ανακαλύψουμε διαφορετικές πλατφόρμες και κανάλια επικοινωνίας αξιοποιήσιμα για τη βέλτιστη παρουσίαση της δουλειάς σας στον κόσμο. Έως 20 συμμετοχές.

Πέμπτη 19/1, 18.30-20.30 - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Διάλεξη: Οι μορφές της γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα

Η γλυπτική ως τον 20ό αιώνα καθοριζόταν από τον όγκο, το μάρμαρο, τη μνημειακότητα και την ομορφιά. Μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν είναι τα ετοιμοπαράδοτα αντικείμενα, η κατάργηση του όγκου επιλέγοντας την επιπεδότητα, η εισαγωγή της φυσικής κίνησης και της μεταβλητότητας της μορφής, η υπερβολή, η μεγέθυνση, η μαλακιά γλυπτική, η αποσπασματικότητα, η δημιουργία έργων με φως, ο κοινωνικός στόχος, η συμμετοχή του θεατή και οι νέοι τρόποι παρουσίασης.
Σε αυτές τις συναντήσεις θα γνωρίσουμε μέσα από θεματικές ενότητες τις δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών, όπως A.Rodin, C.Brancusi, M.Duchamp, A.Calder, Takis, C.Oldenburg, A.Warhol, J.Kounellis, D.Flavin, J.Turrell, L.Bourgeois, B.Nauman, Ν.Κεσσανλής, Β.Κανιάρης, M.Hatoum, Chryssa, κ.α. 

Παρασκευή 20/01, 11.00-12.30 - ΦΑΡΟΣ
Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες
Η διατήρηση των παραδοσιακών χορών αποτελεί και το έναυσμα του εργαστηρίου αυτού. Μέσα από τη διδασκαλία του χορού οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ποικίλες λαογραφικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα τονώνουν την αίσθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Έως 30 συμμετοχές.

Παρασκευή 20/1, 18.00-20.00 - MULTIMEDIA ROOM
Anima Park

Το ατίθασο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ δραπετεύει από την Αγορά και κρύβεται στο αναγνωστήριο. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το παίρνουν στο κατόπι χωρίς να κουνήσουν ρούπι φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation που αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Τα παιδιά κατασκευάζουν σιλουέτες, γράφουν σενάριο και διαλέγουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να «ταξιδέψουν» σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο! Ένα εργαστήριο γνωριμίας με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών. Έως 20 συμμετοχές.



Παρασκευή 20/01, 20.30 - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
George Spanos Trio

Στον απόηχο της περσινής κυκλοφορίας του album “Blue Passion”, που φιλοξένησε κάποιους από τους σημαντικότερους σολίστες της Ελληνικής Τζαζ σκηνής (Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Αστέριος Παπασταματάκης, Ζωή Τηγανούρια και Γιάννης Παχίδης) και ανακηρύχτηκε «Το καλύτερο Ελληνικό τζαζ άλμπουμ του 2015» (Jazzonline Readers Poll for the best Greek jazz album of the year 2015”) το George Spanos Trio συμμετέχει στις Τζαζ Διαχρονίες του Ιανουαρίου στο ΚΠΙΣΝ. Στη συναυλία αυτή, το υλικό του σχήματος, αναμειγνύεται με τολμηρές διασκευές σε jazz standards, classic rock hits και το Ελληνικό ρεπερτόριο! Οι B. Cobham, L. Cohen, C. Santana, A. Piazzolla, M. Davis, Led Zeppelin κ.α., συναντιούνται επί σκηνής με τους Α. Καλδάρα, Μ. Χιώτη ισορροπώντας ανάμεσα στη διασκέδαση, την έκπληξη και τη μουσική ανατροπή.

Σάββατο 21/01 και Κυριακή 22/01, 10.00-14.00 - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Μικροί ποδηλάτες

Το ΚΠΙΣΝ και το MBike εκπαιδεύουν τους Μικρούς ποδηλάτες! Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Υπαίθριο Πάρκινγκ και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, τα παιδιά μαθαίνουν ποδήλατο: εξοικειώνονται με τα μέρη του ποδηλάτου, μαθαίνουν να ποδηλατούν με ασφάλεια, γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές και, κυρίως, κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο – ποδήλατο! Και για τους μικρότερους φίλους μας, ηλικίας 2-4 ετών, θα υπάρχει ειδικός χώρος εκμάθησης με ποδήλατα ισορροπίας, με τα οποία οι μικροί «υποψήφιοι» ποδηλάτες θα ανακαλύψουν τη χαρά της ισορροπίας σε δύο ρόδες. Για παιδιά 2 έως 8 ετών.

Σάββατο 21/01, 12.00-14.00 - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ 
Εξερευνώντας και παρατηρώντας τη φύση με 4 τρόπους

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι μια καλή ευκαιρία για περιπέτεια και περιπλάνηση! Στους περιπάτους μας ανάμεσα στα δέντρα και τα φυτά θα είμαστε εμείς οι μικροί εξερευνητές της φύσης που θα ανακαλύπτουν κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Σε έναν κύκλο τεσσάρων εργαστηρίων θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε ένα μικρό θερμοκήπιο, να φτιάχνουμε κουτιά παρατήρησης φυτών, να κάνουμε σφραγίδες και τυπώματα χρησιμοποιώντας φύλλα και λουλούδια δέντρων και, τέλος, να ταξινομούμε τα φυτά σε σχέση με το χρώμα τους. Η δράση απευθύνεται σε 7-11 ετών. Έως 30 συμμετοχές.

Σάββατο 21/01 και Κυριακή 22/01, 17.30-20.30 - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ
Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Το ταξίδι σε πολιτισμούς του κόσμου - Αβορίγινες της Αυστραλίας

Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης. Τα σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου αντλούμε έμπνευση από πολιτισμούς του κόσμου. Ταξιδεύουμε στις βραχογραφίες των σπηλαίων Λασκώ και Αλταμίρα, στους Αβορίγινες της Αυστραλίας, και γιορτάζουμε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά με τον ερχομό της χρονιάς του Κόκορα. Έως 30 συμμετοχές ανά 30 λεπτά.

Σάββατο 21/01, 19.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Προβολή ταινίας «Το κορίτσι των ονείρων μου»

Νεαρός συγγραφέας ζει τον εφιάλτη ενός δεύτερου βιβλίου που… δεν προχωράει με τίποτα, καθώς η έμπνευσή του έχει μπλοκάρει για τα καλά. Με τις σχέσεις του να πηγαίνουν ακόμα χειρότερα, δέχεται τη συμβουλή του ψυχαναλυτή του να πλάσει έναν φανταστικό θηλυκό χαρακτήρα, τον οποίο θα ερωτευτεί και θα… ζωντανέψει κυριολεκτικά και στον δικό μας κόσμο! Το σκηνοθετικό ζευγάρι της Little Miss Sunshine παρουσιάζει μια ιδιότυπη ρομαντική κομεντί με θέμα τις ερωτικές φαντασιώσεις και το πόσο ιδανικά θα μπορούσαν να στέκουν δίπλα μας… πραγματικά. 



Σάββατο 21/01, 21.00 - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
The Noise Figures

Το δίδυμο των The Noise Figures έχει έδρα την Αθήνα και παίζει psych rock. Τα δύο άλμπουμ τους, The Noise Figures (2013) και Aphelion (2015), κυκλοφόρησαν από την Inner Ear Records, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο Τύπο. Οι Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη (με τελευταία περιοδεία τον Απρίλιο του 2016, δέκα χώρες-είκοσι συναυλίες) όπως και στην Ελλάδα, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης rock μουσικής (PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Brian Jonestown Massacre, Wooden Shjips, Slowdive, κ.ά.), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους, τον Δεκέμβριο του 2016, στην ελληνική έκδοση του ευρωπαϊκού φεστιβάλ Europavox ως εκπρόσωποι της ελληνικής rock σκηνής.

Κυριακή 22/01, 11.30-13.00 - ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες

Το hoop dance είναι ένα είδος αερόβιας γυμναστικής με τη χρήση μεγάλων στεφανιών, που ενδυναμώνει τους μυς και βοηθά τη συγκέντρωση και τον συντονισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα δημιουργικό χόμπι, μια μέθοδος διατήρησης της φυσικής κατάστασης ή ακόμα ως τρόπος ζωής. Στο εργαστήριο θα μάθουμε βασικές κινήσεις του hoop dance και θα χορέψουμε με τον καλύτερο partner… το αγαπημένο μας χούλα χουπ! Διαθέσιμα χούλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες. Έως 25 συμμετοχές.

Κυριακή 22/01, 15.00-17.00 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Univoyage Εxperiment

Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν την  Υποδοχή της ΕΒΕ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μην χάσετε τους Univoyage Εxperiment.

Κυριακή 22/01, 17.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Προβολή ταινίας «Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού»

Ο Μιουν είναι ένας μικρός Φαύνος που, εντελώς απροσδόκητα, θα γίνει ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, αυτός που θα κινεί τα νήματα για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή του Ήλιου, με τον πλανήτη να βυθίζεται στο σκοτάδι. Τώρα ο Μιουν μαζί με τους φίλους του αναλαμβάνουν να ξανάρθει η ισορροπία στην πλάση, μέσω μιας επικίνδυνης αποστολής που ίσως τους κάνει θρύλους για πάντα. Μία από τις πιο ευφάνταστες, αφηγηματικά και οπτικά, animated γαλλικές παραγωγές. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κυριακή 22/01, 19.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Προβολή ταινίας «Ο Θόδωρος και το δίκαννο»

«Ουρανία, το δίκανο!» φωνασκεί στη σύζυγο ο Θόδωρος, πατέρας παλαιών αρχών, που επιμένει να κρατά την κόρη του υπό περιορισμόν, για να μη βρεθεί μπλεγμένη με… ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, όπως άλλα κορίτσια που ξεπορτίζουν ανεξέλεγκτα και τρέχουν σ’ αυτά τα πάρτυ και τα κλαμπ! Περίφημη ηθογραφία σε σενάριο Νίκου Τσιφόρου, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό, με το οποίο εγκαινιάστηκε το θέατρο Αμιράλ από τον θίασο Μίμη Φωτόπουλου - Σμαρούλας Γιούλη. Ήταν και η τελευταία ταινία που γύρισαν στη Finos Film οι δύο πρωταγωνιστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης