Μία περφόρμανς σε κεφάλαια

Μία περφόρμανς σε κεφάλαια

Η παράσταση - περφόρμανς «Το βιβλίο του εαυτού μου» ανεβαίνει στο Bios

Μία περφόρμανς σε κεφάλαια
O Χρήστος Πασσαλής, μέλος της ομάδας Βlitz, και σε συνεργασία με τους Eλένη Βεργέτη, Νίκο Φλέσσα και Βάσια Ατταριάν, επιχειρεί να στήσει από τις 7 Ιανουαρίου στο Βiοs μια ιδιαίτερη παράσταση-περφόρμανς χωρισμένη σε κεφάλαια με το γενικό τίτλο «Το βιβλίο του εαυτού μου».   

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης «Το "βιβλίο του εαυτού μου" είναι μια θεατρική "σειρά", που κατ’ αναλογία με τις λογοτεχνικές ή τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζει περιοδικά τα κεφάλαιά του. Η παρουσίαση των κεφαλαίων αυτών δεν διατηρεί τη χρονική συνέχεια της ιστορίας, αλλά αντιθέτως, η διαδοχή τους είναι άτακτη, υπακούοντας περισσότερο σε μια συναισθηματική, παρά σε μια λογική συνέχεια ή/και στις ανάγκες της καλλιτεχνικής ομάδας, όπως αυτές υπαγορεύονται από την εποχή, τόσο προσωπικά, όσο και πολιτικά. Το "βιβλίο του εαυτού μου" θα συνεχίσει να γράφεται στα χρόνια που ακολουθούν, με νέα κεφάλαια κάθε χρόνο».

Κλείσιμο
Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που χάνει τον εραστή της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την απώλεια, καθώς επίσης και τις προσπάθειές της να τον βρει, ακόμα και αν αυτό παραβιάζει όλους τους κανόνες βάσει των οποίων σκεφτόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Η αφήγηση εμπλουτίζεται με flashback που παρουσιάζουν το παρελθόν της ηρωίδας, με επεισόδια από τη μέχρι τώρα ζωή της.  

Μοιάζοντας άλλοτε με παράξενο παραμύθι, άλλοτε με ιστορία βγαλμένη από το σινεμά του Τζον Κασαβέτης ή του Λαρς φον Τρίερ, αλλάζοντας διαρκώς ύφη και θεατρικά είδη, στόχος του βιβλίου είναι η περιγραφή των υπόγειων περιοχών του εαυτού και της ερωτικής επιθυμίας.

Info
BIOS main
Πειραιώς 84, Αθήνα
Από το Σάββατο 7 μέχρι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, Πέμπτη με Κυριακή στις 21:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 342 5335
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης