Το top 10 της πειρατείας

Το top 10 της πειρατείας

Ποιες είναι οι δέκα σειρές με τα περισσότερα downloads το 2016;

Το top 10 της πειρατείας
Μπορεί κανένας βασιλιάς να μη μένει για πολύ καιρό ζωντανός στο Γουέστερος, όμως το “Game of thrones” έχει καταφέρει να διατηρήσει το στέμμα του για πέντε διαδοχικές χρονιές. Και όλα αυτά, στο βασίλειο των... πειρατών, καθώς η fantasy σειρά βρέθηκε και φέτος στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα περισσότερα παράνομα downloads.

Αυτό είναι το πόρισμα που έβγαλε για φέτος το Torrentfreak
Κλείσιμο
-ένα site με νέα από τον χώρο των τόρεντ- στο πλαίσιο της λίστας που εκδίδει κάθε χρόνο με τις τηλεοπτικές σειρές με τα περισσότερα κατεβάσματα. Αυτό βάζει στη θέση τους όσους διέσπειραν τη φήμη ότι η νέα εκπομπή του Τζέρεμι Κλάρκσον και της παρέας του, “The Grand Tour”, κατάφερε να εκθρονίσει το “Game of thrones” από την κορυφή. Η νέα εκπομπή της Amazon δεν είναι καν δεύτερη - οριακά κατάφερε να μπει στη δεκάδα.

Η κίνηση στα τόρεντ κινήθηκε σε αντίστοιχα με τα περυσινά επίπεδα. Το Torrentfreak, ωστόσο, επισημαίνει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η πειρατεία έχει σταθεροποιηθεί. Κατά τους περασμένους μήνες, πολλοί χρήστες στράφηκαν από τα τορεντ σε σελίδες streaming - τάση που ενδεχομένως να επιτάθηκε και εξαιτίας του λουκέτου του Kickass Torrents (του νούμερο ένα σε επισκεψιμότητα site με τόρεντ) μέσα στο καλοκαίρι.

Εκτός από το “The Grand Tour”, η λίστα έχει φέτος άλλους δύο rookies. Το “Lucifer”, που κατέκτησε την όγδοη θέση, παρουσιάζοντας τις περιπέτειες του Εωσφόρου που αποφάσισε να εγκαταλείψει την Κόλαση για το Λος Άντζελες, και φυσικά το “Westworld” (του HBO, που προβάλλει και το “Game of thrones”) με τα ευαίσθητα ανδροειδή και τους άκαρδους ανθρώπους που εκτοξεύτηκε μεμιάς στην τρίτη θέση. Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται και η στροφή των πειρατών σε βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, από τα 480p στα 720p και στα 1080p, χάρη στη βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες broadband. Ως προς τη μεθοδολογία, το Torrentfreak χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία από  BitTorrent trackers και άλλες πηγές. Τέλος, το site αποφάσισε από φέτος να μη δίνει εκτιμήσεις ως προς τον αριθμό των συνολικών downloads ανά σειρά, εξαιτίας της δυσκολίας στη συλλογή ακριβών δεδομένων. Ας δούμε το top 10.

10 The Grand Tour (νέα είσοδος)


9 Suits (10ο το 2015)


8 Lucifer (νέα είσοδος)


7 Vikings (7ο το 2015)


6 The Big Bang Theory (3ο το 2015)


5 Arrow (4ο το 2015)


4 The Flash (5ο το 2015)


3 Westworld (νέα είσοδος)


2 The Walking Dead (2ο το 2015)


1 Game of Thrones (1ο το 2015)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης