Οι επόμενες επιτυχημένες startups…

Οι επόμενες επιτυχημένες startups…

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων των ενδιαφερομένων για τον φετινό Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Οι επόμενες επιτυχημένες startups…
Σε αναζήτηση των νέων PollFish, SourceLair, TruckBird (και ο κατάλογος των επιτυχημένων καλά κρατεί) λοιπόν! Αυτές και άλλες τόσες startups ξεχώρισαν, στάθηκαν στην αγορά, βρήκαν χρηματοδότηση και επενδυτές και δεδομένων των συνθηκών προχωρούν στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Κρατήστε ονόματα: i-kiosk, PollFish, Goodvidio, itBooms, DoctorAnyTime, Incrediblue, SourceLair, TruckBird, wifins, giaola: όλοι τους διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, τον ετήσιο διαγωνισμό στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Κλείσιμο


Ο έβδομος κατά σειρά διαγωνισμός που πραγματοποιείται φέτος θα παραμείνει για μία ακόμα εβδομάδα (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου) ανοιχτός για την κατάθεση προτάσεων. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του: «Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες».

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες: 1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα 2. Περιβάλλον και τεχνολογία 3. Πολιτισμός και τεχνολογία.

Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 15.00. Οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευτούν έπειτα από αξιολόγηση από καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας θα λάβουν τα ποσά των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα. Για να υποβάλλετε πρόταση στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά , Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται και στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι συμμετέχοντες που υπέβαλαν τις επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις ΗΠΑ.

Για την οικονομική στήριξη εταιρειών προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης τους σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI), καθώς και σε πρωτοβουλίες δημιουργίας και ανάπτυξης επαγγελματικής δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης