Ο χορός του Κομφούκιου

Ο χορός του Κομφούκιου

Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες το China National Opera and Dance Drama Theater έρχεται στην Ευρώπη, ξεκινώντας μάλιστα την περιοδεία του από τη χώρα μας

Ο χορός του Κομφούκιου
Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες το εμβληματικό China National Opera and Dance Drama Theater (CHODDTH) έρχεται στην Ευρώπη, ξεκινώντας μάλιστα την περιοδεία του από τη χώρα μας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο θεατρικό οργανισμό που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης, o οποίος από το 1951 που ιδρύθηκε βρίσκεται πίσω από μεγαλειώδεις παραγωγές, αλλά και πίσω από την ανάδειξη κορυφαίων καλλιτεχνών του χώρου.

Κλείσιμο


Στις 4 Νοεμβρίου το CHODDTH παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης τη φαντασμαγορική παράσταση χορού «Κομφούκιος», εμπνευσμένη από τη ζωή του μεγάλου διανοητή. Η συγκεκριμένη παράσταση αναβίωσε από τον κινεζικό θεατρικό οργανισμό το 2013 και έκτοτε έχει ανέβει περισσότερες από 100 φορές. Μέσα από την άρτια τεχνική, το κινεζικό ταμπεραμέντο, την εντυπωσιακή σκηνογραφία και τις αριστοτεχνικές ερμηνείες, οι 60 χορευτές του CHODDTH θα ζωντανέψουν τις ημέρες και τα έργα του Κομφούκιου, φέρνοντας το χρώμα και το άρωμα της Άπω Ανατολής επί ελληνικού εδάφους για μία και μοναδική παράσταση, η οποία θα ταξιδέψει στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις των Βαλκανίων (Σκόπια, Βελιγράδι και Σόφια).



Η παράσταση «Κομφούκιος» διηγείται μέσα από ένα χορευτικό υπερθέαμα τις προσκλήσεις, τις δυσκολίες, τα διδάγματα αλλά και το γοητευτικό ταξίδι του φιλόσοφου προς τη γνώση τον 6ο αιώνα πΧ. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μέσα από τις διαφορετικές πράξεις αυτού του χορευτικού δράματος τον σοφό κρατικό λειτουργό Κομφούκιο, του οποίου η φωτισμένη διοίκηση ήρθε αντιμέτωπη με την απόλυτη εχθρότητα των ευγενών, να γνωρίζει την εξορία, τις κακουχίες, τον πόνο των ανθρώπων, να μην το βάζει κάτω παραμένοντας πιστός στην αισιόδοξη οπτική του για τη ζωή, και να μεταμορφώνεται σταδιακά -μέσα από σκηνές που άλλοτε φέρνουν στο νου τα όνειρα και άλλοτε μας ταξιδεύουν κατευθείαν στην ατμόσφαιρα της Αρχαίας Κίνας- στον Μεγάλο Δάσκαλο της Ανατολικής Φιλοσοφίας όπως σήμερα τον γνωρίζουμε.



Σε εκείνον τον διανοητή του οποίου οι διδαχές οδηγούν σε μια εσωτερική αρμονία. Στον φιλόσοφο που πίστεψε ακράδαντα και δίδαξε πως τον γενναιόδωρο άνθρωπο ποτέ δεν θα τον κυριεύσει η θλίψη, τον σοφό άνθρωπο ποτέ δεν θα τον καταβάλει η σύγχυση και τον γενναίο άνθρωπο δεν θα μπορέσει ποτέ ο φόβος να τον νικήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης