Sixties Dinner

Sixties Dinner

Το φαγητό σαν μια οικογενειακή υπόθεση

Sixties Dinner
Ένα νέο μικρό εστιατόριο στην ανερχόμενη γειτονιά της οδού Μ. Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό μας θυμίζει τη ζεστασιά και τα αρώματα της κουζίνας του '60. Πρόκειται για το Sixties Dinner
, έναν λιτό, αγαπησιάρικο χώρο στο Νο 102 του αθηναϊκού δρόμου που σε καλεί να καθίσεις και να παραγγείλεις από τη στιγμή ακόμα που περνάς απέξω. Σε ένα όμορφο διακοσμητικό πάντρεμα ξύλου, μετάλλου, γκρίζου και φωτεινού πράσινου, υποδέχεται τον κόσμο της γειτονιάς και όχι μόνο. Η μαγείρισσά του, η Πέτρα Αδρακτά, με τη χαρακτηριστική της φωνή και ένα πλατύ χαμόγελο, εξηγεί πώς αποφάσισε να ανοίξει εκεί πριν από ένα μήνα τη μικρή της επιχείρηση: «Σύχναζα και δούλευα εδώ γύρω από παλιά και μου αρέσει πολύ αυτή η γειτονιά της Αθήνας, που με χαρά μου βλέπω τώρα ότι βρίσκεται σε ανερχόμενη πορεία» λ
Κλείσιμο
έει. «Συγκεντρώνει ωραίο κόσμο, κυρίως νεολαία, ψαγμένους που εκτιμούν την ποιότητα και το χαμηλό προφίλ. Είναι άτομα με κουλτούρα και αυτό είναι κάτι που αγαπάμε. Είναι διακριτικοί και κεφάτοι. Η περιοχή, ένα ιστορικό σημείο της πόλης μας, έχει αλλάξει πρόσωπο και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει».



Η κουζίνα της είναι γεμάτη με ελληνικές γεύσεις, μαγειρεμένες με αγάπη σε μια μοντέρνα εκδοχή, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και άκρως δημιουργική. Κάθε μέρα ένα νέο πιάτο βρίσκεται στην κορυφή του μενού. Αυτό ακριβώς που θέλει ο περαστικός, ο γείτονας, η παρέα η οποία θα βγει το βράδυ ή το μεσημέρι για φαγητό και που θα το συνοδέψει με μπίρα, καλό κρητικό χύμα κρασί, ούζο ή διαλεγμένο τσίπουρο ακούγοντας καλή μουσική.



Οι τιμές, που κυμαίνονται από 10€ - 15€ το άτομο, μιλούν από μόνες τους. Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 έως τη 01:00 σε μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα που νοερά σε μεταφέρει σε άλλες, καλύτερες εποχές.

Info: Sixties Dinner, Μεγ. Αλεξάνδρου 102
Τηλ: 210-5777355

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης